Αθλητικά
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 19:23

Νίκησαν κι ελπίζουν Ηλυσιακός και Πανελευσινιακός

Νίκες που τους επιτρέπουν να κάνουν όνειρα παραμονής πέτυχαν Ηλυσιακός και Πανελευσινιακός στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 επί των Απόλλωνα Πατρών και Πανιωνίου αντίστοιχα.

Νίκες που τους επιτρέπουν να κάνουν όνειρα παραμονής πέτυχαν Ηλυσιακός και Πανελευσινιακός στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 επί των Απόλλωνα Πατρών και Πανιωνίου αντίστοιχα.

Η ομάδα των Ιλισίων επιβλήθηκε με 75-69, πετυχαίνοντας την 7η νίκη της στην Α1, ενώ για τους Αχαιούς ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα, με την οποία μπαίνουν σε περιπέτειες όσον αφορά την είσοδό τους στα πλέι οφ. 

Τεράστια νίκη σημείωσε και ο Πανελευσινιακός επί του Πανιωνμίου με 76-72. Για τους γηπεδούχους ήταν η πρώτη νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές και προήλθε μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Λιακόπουλου, ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους. Νταμπλ-νταμπλ για τους κυανέρυθρους πέτυχε ο Γιάνκοβιτς (13π. και 10 ριμπ.). Ο Πανιώνιος απέτυχε να φτάσει στη 17η νίκη του, με την οποία θα κατέρριπτε το ρεκόρ του 1998!

 

Σημαντικό βήμα για την είσοδό του στην οκτάδα έκανε ο Ίκαρος Καλλιθέας μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στη Ρόδο επί του Κολοσσού με 73-69, ενώ «δίποντο» παραμονής πήρε ο ΚΑΟΔ, με 71-60, στην Καβάλα επί της τοπικής ομάδας.

Από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος ο ΚΑΟΔ είχε το προβάδισμα έναντι των γηπεδούχων.  Οι Δραμινοί ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Μισέλ, που πέτυχε 16 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Πάλμερ με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Οι Κόουλμαν και Μίτροβιτς προσπάθησαν για λογαριασμό της Καβάλας, αλλά οι 15 και 14 πόντοι που πέτυχε ο καθένας δεν έφτασαν στην ομάδα του Κορωνιού, που π,λέον, πρέπει να κάνει «μεγάλα αποτελέσματα» εάν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Έμπλεξε για τα καλά ο Κολοσσός Ρόδου μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ίκαρο Καλλιθέας με 73-69. Η ομάδα της Καλλιθέας έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που βρίσκονται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.