Αθλητικά
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 22:53

Έχασε και μπήκε σε περιπέτειες ο Ολυμπιακός

Ήττα που τον βάζει σε μεγάλες περιπέτειες ακόμη και για την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας υπέστη απόψε ο Ολυμπιακός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ με 73-67.

 

Ήττα που τον βάζει σε μεγάλες περιπέτειες ακόμη και για την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας υπέστη απόψε ο Ολυμπιακός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ με 73-67.

Αυτοκτονικές τάσεις παρουσιάζει ο Ολυμπιακός όσο πλησιάζουν προς το τέλος τους οι αγώνες του top 16. Απόψε οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 18 πόντους από τους Ισραηλινούς (23-41), αλλά στο δεύτερο μέρος «επέστρεψαν» μείωσαν στους 3, ωστόσο, στα κρίσιμα σημεία έκαναν πολλά λάθη κι έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να πάρει τη νίκη, αλλά και τη διαφορά της ήττας της στο Ισραήλ (ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με ένα πόντο).

Τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ για την ελληνική ομάδα μετά τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα (προηγήθηκε αυτή από τη Μπαρτσελόνα). Πλέον, στον 6ο όμιλο υπάρχουν τέσσερις ομάδες που ισοβαθμούν (έχουν από 7 νίκες και 5 ήττες). Η Σιένα, που υπέστη ήττα-σοκ από τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη (πρώτη νίκη για τους Τούρκους), η Κίμκι, η Μακάμπι και ο Ολυμπιακός 'έχουν ίσες πιθανότητες για να περάσουν στα πλέι οφ, ωστόσο, ο Ολυμπιακός στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς και τους Ισραηλινούς βρίσκεται από κάτω.

Κορυφαίοι των νικητών στο ματς ήταν οι Λόγκαν 20π, Χίκμαν 16, Σμιθ 13, ενώ από τους γηπεδούχους ο Βασίλης Σπανούλης προσπάθησε μόνος τους να γυρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Πέτυχε 19 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος τους, καθώς ο Λο έκλεισε το ματς με 10.

Στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια του top 16 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία και στην τελευταία (14η) αγωνιστική θα υποδεχθεί την Κίμκι.