Κόσμος
Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 07:15

ΗΠΑ : Μειώνεται η ένταση στη Μ. Ανατολή, αλλά παραμένει επικίνδυνη περιοχή

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, ότι, οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν μειωθεί, μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ, όμως εξακολουθεί να μην αποτελεί ακόμη μία ασφαλή περιοχή για τους Αμερικανούς.

«Παρά τις κάπως μειωμένες εντάσεις στο Ιράκ, εκεί παραμένει μία δυνητική απειλή για τους πολίτες και συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, εξ αιτίας των αντιαμερικανικών αισθημάτων», αναφέρεται σε ανακοινωθέν του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οπως και σε αντίστοιχο ανακοινωθέν του τον Μάρτιο, πριν την έναρξη της επίθεσης στο Ιράκ, το αμερικανικό υπουργείο τονίζει, ότι, υπάρχουν πληροφορίες πως τρομοκρατικές ομάδες ενδεχομένως να σχεδιάζουν πλήγματα εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή.

«Οι τρομοκρατικές πράξεις μπορεί να περιλαμβάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας, βομβιστικές επιθέσεις και απαγωγές. Ενώ η χρήση συμβατικών όπλων, όπως εκρηκτικοί μηχανισμοί, αποτελούν πιο άμεση απειλή σε ορισμένες περιοχές, η χρήση μη συμβατικών όπλων, όπως χρήση χημικών ή βιολογικών παραγόντων, θα πρέπει να θεωρείται ως μία δυνητική απειλή», τονίζεται στο ανακοινωθέν.