Κόσμος
Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 10:36

«Αγνοεί» τις συνομιλίες Συρίας-Ισραήλ, η Ιορδανία

Η ιορδανική κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι, «δεν έχει γνώση» για συνομιλίες που λέγεται πως είχε ο αδελφός του Σύρου προέδρου, με πρώην Ισραηλινό αξιωματούχο.

«Δεν έχουμε καμμία πληροφορία για τέτοια συνάντηση», δήλωσε ο υπουργός Τύπου, Μοχάμαντ Αντουάν, στην εφημερίδα Αλ-Ράι, σχολιάζοντας δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας που ανέφερε ότι ο Μάχερ αλ-Ασαντ, αδελφός του προέδρου της Συρίας, είχε συνομιλίες με τον πρώην γενικό διευθυντή του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Εϊτάν Μπιν Τσουρ, στο Αμάν.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ, ο Μάχερ αλ-Ασαντ και ο Εϊτάν Μπιν Τσουρ συναντήθηκαν στο Αμαν λίγες εβδομάδες πριν εκδηλωθεί η αμερικανο-βρετανική εισβολή στο Ιράκ.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αλ-Ασαντ πρότεινε να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, χωρίς προϋποθέσεις», έγραψε η Μααρίβ.

«Ο Μπιν Τσουρ, ο οποίος δεν εκπροσωπούσε την ισραηλινή κυβέρνηση, ενημέρωσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Αριέλ Σαρόν, για την έκβαση της συνάντησης αυτής», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μααρίβ.