Πολιτική
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2003 13:01

Μ. Εβερτ : Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της ΔΕΚΑ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες για εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σε κερδοφόρα χρηματιστηριακά παιχνίδια, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιτρέψει στη Βουλή τη διεύρυνση του σκανδάλου στο Χρηματιστήριο, κατά την εκλογική περίοδο του 2000, είπε χθες ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ.

Ο κ. Εβερτ, με αφορμή την αποκάλυψη, ότι, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Νεονάκης, συμμετείχε στην εταιρεία επενδύσεων Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, θυγατρική της Π&Κ Χρηματιστηριακή, δήλωσε, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία που συνόδευαν το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Δημήτρη Ασπρογέρακα για τη δραστηριότητα της κρατικής εταιρείας ΔΕΚΑ, κατά την προεκλογική περίοδο του 2000.

Αποκάλυψε δε, ότι, δύο πελάτες της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας, εμφανίζονται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο μεν πρώτος να έχει κερδίσει 420 εκατ. δρχ. σε έξι ημέρες με τη συμμετοχή του στον ΟΤΕ, ο δε δεύτερος σε επτά ημέρες να αγόρασε μετοχές 1,7 δισ. δρχ. και να έκανε πωλήσεις μετοχών αξίας 8,1 δισ. δρχ.