Κόσμος
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 20:13

Υπομειδιώντας άκουσε το «τρις ισόβια» ο έφηβος δολοφόνος του Οχάιο

Με ελαφρύ μειδίαμα αντιμετώπισε ο 18χρονος αμερικανός δράστης τριπλής δολοφονίας σε γυμνάσιο στο Οχάιο την ποινή των τρις ισοβίων, η οποία του επιβλήθηκε για την ένοπλη επίθεσή του στην καφετέρια του ιδρύματος.

Με ελαφρύ μειδίαμα αντιμετώπισε ο 18χρονος αμερικανός δράστης της επίθεσης σε γυμνάσιο στο Οχάιο την ποινή των τρις ισοβίων, η οποία του επιβλήθηκε για το φόνο τριών μαθητών στην καφετέρια του σχολικού ιδρύματος.

Με θερινό μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν η λέξη «killer» (δολοφόνος) μέσα από το πουκάμισό του, γραμμένη με το χέρι, ο Τ.Τζ. Λέιν εμφανίστηκε χλευαστικός για τη μνήμη των θυμάτων του.

Παρά το αποδεικτικό υλικό ότι έχει υποφέρει κατά καιρούς από ψύχωση και παραισθήσεις, ο Λέιν κρίθηκε ικανός να δικαστεί ως ενήλικος.

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι ο δράστης τους δήλωσε πως δεν γνώριζε το λόγο για τον οποίο προέβη στη συγκεκριμένη πράξη.

Ο Λέιν είχε δηλώσει μέσα στο Φεβρουάριο ένοχος για τις τρεις ανθρωποκτονίες, τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας and one count of felonious assault.

Ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει πιστόλι διαμετρήματος 22 χιλιοστών, πυροβολώντας 10 φορές κατά ομάδας μαθητών οι οποίοι βρίσκονταν στην καφετέρια του γυμνασίου Σάρντον.

Ο 16χρονος Ντάνιελ Πάρμερτορ,  ο επίσης 16χρονος Ντιμίτριους Χιούλιν και ο 17χρονος Ράσελ Κινγκ είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά του Λέιν.

Ο 18χρονος δράστης εμφανίστηκε ειρωνικός και χλευαστικός και προς μέλη των οικογενειών των θυμάτων, τα οποία κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Η μητέρα ενός εκ των θυμάτων, Ντίνα Πάρμερτορ, ευχήθηκε στον Λέιν «έναν εξαιρετικά αργό και επίπονο θάνατο».

Την ώρα του περιστατικού, ο Λέιν ανέμενε το λεωφορείο για το σχολείο στο οποίο φοιτούσε και το οποίο εξειδικεύεται στα παιδιά που έχουν δυσκολίες προσαρμογής στο κλασσικό σχολικό περιβάλλον.

Ο Λέιν δεν μπορούσε να καταδικαστεί σε θάνατο, λόγω της ηλικίας των 17 ετών όταν διέπραξε την πράξη του.