Κόσμος
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 16:50

Αίγυπτος: Έρευνα κατά της Χαμάς από τη στρατιωτική δικαιοσύνη

Έρευνα με επίκεντρο την παλαιστινιακή Χαμάς διεξάγει ο αιγυπτιακός στρατός, με αφορμή την κατάσχεση συσκευασίας με υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή στρατιωτικών στολών.

Έρευνα με επίκεντρο την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς διεξάγει η αιγυπτιακή στρατιωτική δικαιοσύνη, με αφορμή την κατάσχεση συσκευασίας με υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή στρατιωτικών στολών.

Ο στρατός της Αιγύπτου ερευνά την πιθανότητα η ισλαμιστική οργάνωση να έχει κάνει χρήση του υλικού για την παραγωγή ψεύτικων στολών.

Η ανακοίνωση σε σχέση με την έρευνα της στρατιωτικής δικαιοσύνης είναι ένα ακόμη δείγμα της έντασης μεταξύ των αιγύπτιων στρατιωτικών και της Χαμάς, η οποία αποτελεί το παλαιστινιακό τμήμα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Από το ίδιο ρεύμα προέρχεται και ο σημερινός πρόεδρος της Αιγύπτου, ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο στρατός προειδοποίησε ότι τρίτα μέρη μπορεί να χρησιμοποιούν το υλικό ώστε μέλη τους να υποδύονται τους αιγύπτιους στρατιώτες ή και αστυνομικούς.

Το υλικό κατασχέθηκε κοντά σε παράνομη κρύπτη στη Χερσόνησο του Σινά, η οποία συνδέει το έδαφος της Αιγύπτου με την ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.

Ο αιγυπτιακός στρατός, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ερευνά επίσης ενδεχόμενη εμπλοκή της Χαμάς σε ενέδρα στα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ, η οποία κόστισε τη ζωή 16 αιγύπτιων στρατιωτών τον Αύγουστο του 2012.

Η Χαμάς αρνείται κάθε εμπλοκή.