Κόσμος
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 15:05

ΗΠΑ: Έκρηξη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Επτά μέλη του προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που οφειλόταν σε δυστύχημα στη στρατιωτική βάση Χόθορν στη Νεβάδα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του σώματος των πεζοναυτών.

 

Επτά μέλη του προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που οφειλόταν σε δυστύχημα στη στρατιωτική βάση Χόθορν στη Νεβάδα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του σώματος των πεζοναυτών.

Αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων τραυματίστηκαν στο περιστατικό, που σημειώθηκε στη διάρκεια άσκησης τη νύχτα της Δευτέρας, η οποία χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την αποθήκευση εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος, ωστόσο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έκρηξη όλμου.

Σε ανακοίνωσή του, ο διοικητής της πεζοναυτών υποστράτηγος Ρέιμοντ  Φοξ ανέφερε: «Στέλνουμε τις προσευχές και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των πεζοναυτών που εμπλέκονται σε αυτό το τραγικό περιστατικό. Επικεντρώνουμε της προσοχή μας στο να εξασφαλίσουμε ότι έχουν υποστήριξη αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πενθούμε για την απώλεια και με βαριά καρδιά θυμόμαστε το θάρρος και τη θυσία τους».