Κοινωνία
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 14:23

Είσοδος τουρκικής κορβέτας στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ της Ευβοίας και της Άνδρου (Στενό Καφηρέα) εισήλθε η τουρκική κορβέτα «TCG BAFRA», όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ της Ευβοίας και της Άνδρου (Στενό Καφηρέα) εισήλθε η τουρκική κορβέτα «TCG BAFRA», όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Η τουρκική κορβέτα, που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σμύρνης, διήλθε στη συνέχεια μεταξύ Κέας και Κύθνου και εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κέας.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.

Η κυβέρνηση επιτρέπει στην Τουρκία να συμπεριφέρεται ως συνιδιοκτήτης του Αιγαίου, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

H «βόλτα» που έκανε η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» στα χωρικά μας ύδατα δείχνει, σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι όσο η συγκυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός στέκουν αμήχανοι και δεν αντιδρούν πολιτικά απέναντι στα διάφοrα «kazan-kazan», τόσο οι γείτονες θα κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους, συμπεριφερόμενοι ως συνιδιοκτήτες του Αιγαίου.

Επιπλέον, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούν τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας «να αφήσουν τις διπλωματικές ρεβεράντζες, να πάψουν να ακολουθούν τυφλά την εξωτερική πολιτική Σημίτη-Παπανδρέου που περιγράφεται σύμφωνα με το πνεύμα της Διακήρυξης της Μαδρίτης για αμοιβαία ζωτικά ενδιαφέροντα και συμφέροντα των δύο χωρών και να καταστήσουν ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι η ελληνική γη, ο αέρας και η θάλασσα είναι αδιαπραγμάτευτα».