Αθλητικά
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013 20:45

Μπάσκετ: «Περίπατο» στην Ελευσίνα ο Παναθηναϊκός

Με κορυφαίο το Δημήτρη Διαμαντίδη, που πέτυχε 20 πόντους, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από την Ελευσίνα επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 77-59. στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Α1.

Με κορυφαίο το Δημήτρη Διαμαντίδη, που πέτυχε 20 πόντους, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από την Ελευσίνα επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 77-59. στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Α1.

Ένα ημίχρονο έμειναν «ζωντανοί» οι γηπεδούχοι, που κατάφεραν να μην επιτρέψουν στους «πράσινους» να ξεφύγουν στο σκορ. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη .έκλεισε το πρώτο 20λεπτο στο +6 (39-33), ωστόσο, στο δεύτερο μέρος «πάτησαν γκάζι» και με επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο (20-9) πήραν μία διαφορά που τους επέτρεψε να χαλαρώσουν και μνα φτάσουν άνετα στη 17η νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ήταν «όλα τα λεφτά» για το «τριφύλλι». Πέτυχε 20 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα (6/8) και με την εμφάνισή του έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Πολύ καλός για τους «πράσινους» ήταν και ο Τζέιμς Γκιστ που πέτυχε 13 πόντους. Από τους γηπεδούχους ο Μαγκουνής με 15 πόντους και ο Εζιούκου με 14 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.