Πολιτική
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 12:51

Αντ. Σαμαράς: Μηδενική ανοχή σε ναζιστικά φαινόμενα

Μηδενική ανοχή σε φαινομενα ναζισμού ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσε το παρών σε εκδήλωση μνήμης για την 70η επέτειο έναρξης του εκτοπισμού των ελλήνων εβραίων.

Μηδενική ανοχή σε φαινομενα ναζισμού ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσε το παρών σε εκδήλωση μνήμης για την 70η επέτειο έναρξης του εκτοπισμού των ελλήνων εβραίων.

Όπως είπε, «η ελληνική κοινωνία πολέμησε σκληρά τον ναζισμό και αναλογικά είχε από τα περισσότερα θύματα σε ολόκληρη την τότε κατεχόμενη Ευρώπη».

Σημείωσε ακόμη ότι «αυτή την απαράμιλλη αντίσταση, αυτή την ηθική και πολιτική νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού, την προσβάλλουν βάναυσα και την αμαυρώνουν σήμερα οι ελάχιστες μεμονωμένες φωνές που προσπαθούν να αναβιώσουν το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό».

«Μπορεί να είναι λίγοι. Μπορεί να είναι λιγότεροι απ’ ότι σε άλλες δυτικές κοινωνίες. Αλλά και λίγοι προσβάλλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού. Όλων των θυμάτων! Χριστιανών και Εβραίων».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, σήμερα ο νεοναζισμός εμφανίζεται και πάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον «βοηθάει και η κρίση και η πολύ μεγάλη ανεργία που υπάρχει και η κατάρρευση των προσδοκιών».

«Για αυτό», πρόσθεσε, «και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οφείλουμε να έχουμε τον νου και τα μάτια μας ανοιχτά».

«Τώρα το "πότε ξανά" οφείλει να είναι πιο επίκαιρο από κάθε φορά», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και ξεκαθάρισε: «Θα εξακολουθήσουμε με νομοθετικά μέτρα να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κρούσματα βίας και ρατσισμού»

Χρυσή Αυγή: Ο Σαμαράς προσκύνησε το σιωνιστικό κεφάλαιο

«Ο Σαμαράς και άλλοι ξεπουλημένοι πολιτικοί προσκύνησαν σήμερα το σιωνιστικό κεφάλαιο και την νέα τάξη πραγμάτων», σχολίασε η Χρυσή Αυγή και πρόσθεσε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάς είναι μια χώρα ανεξάρτητη και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις αποφάσεις του ελληνικού λαού».