Αθλητικά
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 22:39

Η Μάλαγα «σκίασε» την εύκολη νίκη επί της Άλμπα

Ένα ακόμη βήμα για την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε άνετα στο κλειστό του ΟΑΚΑ της Άλμπα Βερολίνου, φτάνοντας στην 7η νίκη του σε 11 αγωνιστικές στο Top 16.

Ένα ακόμη βήμα για την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε άνετα στο κλειστό του ΟΑΚΑ της Άλμπα Βερολίνου με , φτάνοντας στην 7η νίκη του σε 11 αγωνιστικές στο Top 16.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στα πρώτα 10 λεπτά του ματς. Με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση οι «πράσινοι» κατάφεραν να περιορίσουν την Άλμπα μόλις στους 11 πόντους, ενώ πέτυχαν 21, αν και λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου είχαν ξεφύγει  και με 13.

Αν και οι Γερμανοί ξεκίνησαν καλά στη 2η περίοδο και προς στιγμή μείωσαν σε 21-14, με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Διαμαντίδη η ελληνική ομάδα πήρε διαφορά που έφτασε και στο +18 (35-17). Το χαλάρωμα που επέδειξαν οι «πράσινοι» στα τελευταία 4 λεπτά του 10λεπτου, έδωσε τη δυνατότητα στην Αλμπα να μειώσει σε 35-21, ωστόσο, το τάιμ άουτ που πήρε ο Αργύρης Πεδουλάκης αφύπνησε τους παίκτες του και το ημίχρονο έκλεισε στη μέγιστη διαφορά (50-28).

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, καθώς ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο τη διαφορά λίγο πριν το τελος της 3ης περιόδου (67-37) κι έφτασε άνετα στην 7η νίκη του στο Top 16 διατηρώντας το προβάδισμα που έχει για την κατάκτηση της 4ης θέσης. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιόνας Ματσιούλις με 16 πόντους, ενώ με 14 τελείωσε το ματς ο Στεφάν Λάσμε.

Το άσχημο για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι η Μάλαγα νίκησε στη Μαδρίτη τη Ρεάλ με 77-74 και παραμένει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ελληνική ομάδα.