Πολιτική
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2003 13:11

Δίκη «17Ν» : Μάρτυς αναγνώρισε τον Βασίλη Ξηρό στη δολοφονία Περατικού

Τον Βασίλη Ξηρό, ως ένα από τα τρία άτομα που είδε να προσπαθούν να διαφύγουν αμέσως μετά τη δολοφονία του εφοπλιστή Κωστή Περατικού, στις 28 Μαΐου 1997, αναγνώρισε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, Θεόδωρος Αβδούλος.

Ο μάρτυρας κατέθεσε, ότι, το επίμαχο απόγευμα ήταν φρουρός στο τμήμα μεταγωγών Πειραιά, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της δολοφονίας του εφοπλιστή.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, αφού άκουσε πυροβολισμούς προχώρησε προς το επίμαχο σημείο. Και εκεί είδε τρία άτομα που επιβιβάζονταν σε ένα φορτηγάκι. Οπως είπε ο αστυνομικός καλύφθηκε πίσω από ένα «Καφάο» του ΟΤΕ και φώναξε «αστυνομία». Τότε είδε τους τρεις δράστες να βγαίνουν από το φορτηγάκι και να τρέχουν προς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που βρισκόταν ο ίδιος.

Ο κ. Αβδούλος υποστήριξε, ότι, σε λίγη ώρα τους είδε να περνάνε από μπροστά του με ένα ταξί. Από τα τρία αυτά άτομα ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είναι απόλυτα βέβαιος πως αναγνωρίζει τον Βασίλη Ξηρό, τόσο κατά τη στιγμή που μπήκε στο φορτηγάκι, όσο και αργότερα που τον είδε να οδηγεί το ταξί.

Νωρίτερα, ο αστυνομικός φρουρός των ΕΛΤΑ Πατησίων, το 1988, κ. Θεόδωρος Παπαπάνος, κατέθεσε, ότι, αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα το δράστη που τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια ληστείας. Ο αστυνομικός ανέφερε επίσης ότι είχε καλυφθεί σε έναν βοηθητικό χώρο του υποκαταστήματος, γεγονός που αμφισβήτησε αργότερα ο Πάτροκλος Τσελέντης.

Ο κατηγορούμενος που έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του στη ληστεία είπε στο δικαστήριο ότι ο αστυνομικός με το που άρχισε η ληστεία είχε κρυφτεί σε μια κλειστή αποθήκη και από κει ανοίγοντας την πόρτα είχε πυροβολήσει δυο φορές.

Στο δικαστήριο τέθηκε από τους συνηγόρους θέμα για τη σειρά εξέτασης των μαρτύρων από προηγούμενες υποθέσεις.

Ο πρόεδρος δήλωσε, ότι, θα εξετάζει κάθε μάρτυρα με τη σειρά που έχει ήδη ανακοινωθεί. Στις διαμαρτυρίες συνηγόρων, ότι, πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις εξεταζόμενες υποθέσεις, ο πρόεδρος απάντησε «δεν μπορώ να κάνω ραντεβού, δεν είμαι οδοντίατρος».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων