«Η πορεία προς την ίδρυση του νέου κόμματος είναι χωρίς επιστροφή. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και στην οποία παρουσίασε δέσμη μέτρων για τη διάσωση των επιχειρήσεων.
«Η πορεία προς την ίδρυση του νέου κόμματος είναι χωρίς επιστροφή. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και στην οποία παρουσίασε δέσμη μέτρων για τη διάσωση των επιχειρήσεων.
Γνωστοποίησε ακόμη ότι στις 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνδιάσκεψη για το νέο πολιτικό σχήμα.
Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος δήλωσε -σχετικά με την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ- πως δεν υπάρχει επιστροφή στην απόφασή του, καθώς η σύγκρουσή του «ήταν επιλογή τιμής» και τώρα βρίσκεται «στον καθαρό αέρα».
Είπε ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται μία συγκρουσιακή πολιτική και εξέφρασε την πεποίθηση πως το στοίχημα θα κερδηθεί.
Αναλύοντας τις προτάσεις της ΡΙΚΣΣΥ για τη διάσωση των επιχειρήσεων ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο μέτρα άμεσης δράσης, που αφορούν στην πραγματική αγορά, κατηγορώντας την κυβέρνησε πως «δρανεί, μόνο μιλά, αλλά δεν πράττει και εξαντλεί την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού».
Βασικό προτεινόμενο μέτρο είναι η κατάργηση του ελέγχου των επιχειρήσεων βάσει ανώνυμων καταγγελιών και η διεξαγωγή του μόνο με επώνυμες και με απόλυτα διακριτικό τρόπο, ηλεκτρονικά, χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία τους.
Προτάθηκε επίσης η κατάργηση της ποινικοποίησης των φορολογικών παραβάσεων άνω των 5.000 ευρώ και έως το ποσό των 75.000 ευρώ, καθαρό κεφάλαιο, δηλαδή χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, καθώς επίσης και ρύθμιση του ζητήματος της οφειλής ΦΠΑ για παροχή υπηρεσιών και προμηθειών προς το Δημόσιο, όταν το τελευταίο καθίσταται υπερήμερο, ως προς την εξόφληση των υποχρεώσεών του.
Παράλληλα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας προτείνεται η απαλλαγή ή η γενναία ελάφρυνση της φορολογίας και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στις νέες επιχειρήσεις ή στους ελεύθερους επαγγελματίες για τα τρία πρώτα χρόνια της έναρξης της δραστηριότητάς τους.
Μεταξύ άλλων τονίστηκε η σημασία του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να αποκτήσει εξωστρέφεια, προωθώντας τις δράσεις του στο επιχειρηματικό κοινό.
Πηγή: ΑΜΠΕ