Πολιτική
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 20:38

Συνέχεια στην αντιπαράθεση Χρ. Μαρκογιαννάκη – ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους συντηρείται η κόντρα μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Χρ. Μαρκογιαννάκη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - μελών της Επιτροπής, μετά την επεισοδιακή διακοπή της συνεδρίασης την ώρα της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη.

Σε υψηλούς τόνους συντηρείται η κόντρα μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Χρ. Μαρκογιαννάκη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - μελών της Επιτροπής, μετά την επεισοδιακή διακοπή της συνεδρίασης την ώρα της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής) κατέθεσαν έγγραφη αναφορά - διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της Βουλής, κάνοντας λόγο για «ασυγκράτητη μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψης ευθυνών, υπόθαλψης υπαιτίων και συσκότισης της αλήθειας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ».

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν τον πρόεδρο της Επιτρπής, Χρ. Μαρκογιαννάκη ότι «εμπόδισε την εξέταση του Γ. Καπελέρη, διακόπτοντας την υποβολή ερωτήσεων από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υποστηρίζουν επίσης ότι η «βίαιη διακοπή» της εξέτασης του συγκεκριμένου μάρτυρα «συνιστά πραξικοπηματική αποτροπή της διερεύνησης και είναι δηλωτική του προαναγγελθέντος και σκηνοθετημένου θανάτου της Επιτροπής, ο οποίος μεθοδεύεται από την πλευρά της κυβέρνησης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ακόμη ότι κάποιοι «δεν θέλουν να ξεσκεπαστεί ο ρόλος των εμπλεκομένων» και καταλογίζουν, μεταξύ άλλων, ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Ειδικότερα, κατηγορούν τον κ. Στασινόπουλο ότι δεν ιεράρχησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ως απολύτου προτεραιότητας και προσθέτουν ότι πρέπει να εξηγήσει ποιος είναι εκείνος που άνοιξε, από το USB στις 2 Οκτωβρίου 2012 (την ημέρα παράδοσης του από τον πρωθυπουργό στο ΣΔΟΕ) συγκεκριμένο αρχείο, που σχετίζεται με βουλευτή της ΝΔ.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος έκανε λόγο από την πλευρά του για παρέλκυση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής.

«Ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έχει συγκεκριμένη στόχευση. Την δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της Επιτροπής κα εν τέλει την απαξίωση του έργου της», επισήμανε ο κ. Μαρκογιαννάκης σε γραπτή ανακοίνωσή του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ