Κόσμος
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 16:12

Ν. Υόρκη: Νεκρός ο 64χρονος ύποπτος για το χθεσινό διπλό φονικό

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ο 64χρονος ύποπτος για χθεσινή διπλή ένοπλη επίθεση με τέσσερις νεκρούς στα χωριά Χέρκιμερ και Μόχοκ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ο 64χρονος Κερτ Μάιερς σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο χωριό Χέρκιμερ της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο άνδρας ήταν βασικός ύποπτος χθεσινής διπλής ένοπλης επίθεσης σε πλυντήριο αυτοκινήτων και κουρείο στο Χέρκιμερ και στο κοντινό χωριό Μόχοκ, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισήλθαν στο κτήριο όπου είχε βρει καταφύγιο ο Μάιερς, στέλνοντας προπορευόμενο σκύλο του FBI, τον οποίο ο ύποπτος πυροβόλησε και σκότωσε.

Ο 64χρονος, σύμφωνα με το πρακτορείο Assocaited Press, βρισκόταν ταμπουρωμένος στο ίδιο σημείο από την Τετάρτη το απόγευμα.

«Μας περίμενε», σημείωσε μιλώντας στο πρακτορείο ο αστυνομικός Τζακ Κέλερ. «Σκότωσε το σκύλο. Όταν ακούστηκαν πυρά από μέρους του υπόπτου, οι δυνάμεις μας απάντησαν και ο κρατούμενος τραυματίστηκε θανάσιμα», συμπλήρωσε.

Από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων, δεν υπήρξαν τραυματίες.

Ο Μάιερς, σύμφωνα με την αστυνομία, είσήλθε την Τετάρτη σε κουρείο στο Μόχοκ, ρώτησε ψυχρά τον κουρέα Τζον Σέιμουρ εάν τον θυμόταν και στη συνέχεια άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο.

Δύο άνδρες, 68 και 57 ετών αντίστοιχα, έπεσαν νεκροί, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και άλλος ένας πελάτης τραυματίστηκαν σοβαρά.

Στη συνέχεια, ο 64χρονος οδήγησε μέχρι το κοντινό Χέρκιμερ, όπου και εκτέλεσε δύο ακόμη άνδρες εντός πλυντηρίου αυτοκινήτων.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στο Χέρκιμερ, αποκάλεσε το όλο περιστατικό μια «απολύτως ανεξήγητη ιστορία».

Σύμφωνα με γείτονές του, ο Μάιερς ήταν μοναχικός και λιγομίλητος, ενώ δεν είχε σύζυγο.

Τα δύο χωριά βρίσκονται στις δύο όχθες του ποταμού Μόχοκ.