Πολιτική
Δευτέρα, 12 Μαΐου 2003 08:31

Επισκόπηση αθηναϊκού Τύπου

Οι πληροφορίες για τις κινήσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, το Κυπριακό, η περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή σε Λέσβο και Λήμνο, η δίκη της «17 Νοέμβρη» και η νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) : «25 ευρώ την ημέρα σε 4.700 ανέργους + ασφάλεια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κίνδυνο ατυχήματος. Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) : «Κομμάτια και θρύψαλα το ΠΑΣΟΚ. Εσωκομματική αντιπολίτευση, «ρεύματα», «αριστερές τάσεις», «εκσυγχρονισμός»... και δεν συμμαζεύεται».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ : «Κλείνουν τα υποθηκοφυλακεία. Αλλαγές στις μεταβιβάσεις ακινήτων».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ : «Προσλήψεις 18.000 εποχικών. Σε δήμους, Πυροσβεστική, Ολυμπιακή, νοσοκομεία. Απο τις 15 Μαΐου οι πρώτες αιτήσεις-Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται».

* ΑΥΡΙΑΝΗ : «Αυτή η βίλα ανήκει σε χωροφύλακα! Ο αστυνομικός Κώστας Ιωάννου υπηρετούσε στην Ασφάλεια του Κ. Σημίτη όταν έγινε το μεγάλο πλιάτσικο στο Χρημαστήριο».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «Αγοράστε φθηνότερα το σπίτι των ονείρων σας. Ενας αναλυτικός οδηγός με τα πιο ελκυστικά πακέτα στεγαστικών δανείων».

* ΕΘΝΟΣ : «Ανοχύρωτο το Αιγαίο από γιατρούς-νοσοκομεία. Ερευνα : Λιγότερα από 20 κρεβάτια ΜΕΘ για 470.000 κατοίκους».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : «Αντικίνημα στο... κίνημα απο 300 στελέχη. Ενώ ο Κ. Καραμανλής εξαπέλυσε νέα, δριμύτατη επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης, ξέσπασε και...».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : «Διευθυντήριο στον Σημίτη. Ενώ ο πρωθυπουργός αρχίζει απο σήμερα κύκλο επαφών. Η παλιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ παίρνει τη ρεβάνς».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Σενάρια απελπισίας για αλλαγές υπουργών. Κυβέρνηση: Η στάση των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ-Τι ζητεί ο Πάγκαλος».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Με 325 δισ. αντεπίθεση για εκλογές. Πρόγραμμα τριετίας για 2 εκ. εργαζόμενους, συνταξιούχους».

* ΕΣΤΙΑ : «Η νέα τάξις των σοσιαλιστών. Προκαλεί ζημιά στην οικονομία».

* Espresso : «Οργια με ανήλικες. Ανάγκαζαν τα κορίτσια να μένουν έγκυες για να πουλάνε τα μωρά. Η συγκλονιστική μαρτυρία κοπέλας που έζησε όλη τη φρίκη».

* ΤΑ ΝΕΑ : «Ανω-κάτω οι διακοπές λόγω ευρώ. Συγκριτικοί πίνακες με τιμές».

* Traffic News : «Αναψαν φωτιές οι βίζιτες στην πασαρέλα. Εξέγερση των τοπ μόντελ «να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

* Η ΧΩΡΑ : «Κεραυνοί Καραμανλή: Εφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη με σημαδεμένα χαρτιά. Δεν θα μείνει ατιμώρητο το έγκλημα στο Χρηματιστήριο».