Πολιτική
Δευτέρα, 12 Μαΐου 2003 10:21

Δίκη «17Ν» : Ληστεία στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος»

Με καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση της ληστείας στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», συνεχίζεται η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο εισαγγελέας της έδρας, Χρήστος Λάμπρου, σχολιάζοντας τις καταθέσεις των μαρτύρων την περασμένη εβδομάδα για τη ληστεία των ΕΛΤΑ Βύρωνα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα γεγονότα λένε πως στη συγκεκριμένη ενέργεια ο ένας δράστης ήταν ο Βασίλης Ξηρός και ο άλλος ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ζήτησε και πήρε το λόγο, υποστηρίζοντας πως οι καταθέσεις των μαρτύρων διαψεύδουν το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, αλλά και τις αμφισβητούμενες, όπως άφησε να εννοηθεί, ομολογίες τους.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης, με αφορμή σχετική αναφορά του συνηγόρου υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Γιάννη Ραχιώτη, σε πρόσφατο επικριτικό δημοσίευμα της «Monde Diplomatique», με τίτλο: «Η εκδίκηση των Ελλήνων δικαστών στη δίκη της 17Ν», είπε, μεταξύ άλλων : «Οποιος θέλει να έρθει εδώ να τα πει και να τον ρωτάω και εγώ... Εδώ δεν είναι η δίκη του Ντρέϊφους, όπως νομίζουν οι Γάλλοι... Δεν μπορεί να με θεωρήσει κανένας εργαλείο εκδίκησης, εγώ είμαι όργανο απονομής δικαιοσύνης».

Να σημειωθεί, ότι, ο κ. Μαργαρίτης είχε ζητήσει πριν λίγες ημέρες να λάβει γνώση του επίμαχου δημοσιεύματος.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων