Πολιτική
Τρίτη, 13 Μαΐου 2003 09:11

Επισκόπηση αθηναϊκού Τύπου

Η άτυπη πνευμονία, (SARS), οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κυβέρνηση και τους στόχους της, το Κυπριακό και οι πληροφορίες για συμφωνία Κουρή-Αθανασούλη, είναι απο τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) : «Πώς θα καλυφθούν 5.000 θέσεις από ανέργους. Διευκρινίσεις από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) : «5.000 προσλήψεις στην Υγεία. Από 19 Μαΐου-6 Ιουνίου οι αιτήσεις».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ : «Πολιτική συμφωνία Κουρή-Αθανασούλη. Με το που έφτασαν τα σκάνδαλα στην αυλή του Μαξίμου».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ : «Τα ιδιωτικά ΑΕΙ της Ν.Δ. πανικοβάλλουν την κυβέρνηση. «Ζορό» της ανύπαρκτης «δωρεάν Παιδείας» ο Π. Ευθυμίου ξιφουλκεί κατά του «γαλάζιου» προγράμματος».

* Η ΑΥΓΗ : «Ετοιμάζονται αποπομπές για να κρύψουν τις... πομπές! Σκηνικό προεκλογικής αντιπαράθεσης από κυβέρνηση και Ν.Δ.».

* ΑΥΡΙΑΝΗ : «Πώς άρπαξαν 30 δισ. από μια «φούσκα» στο Χρηματιστήριο. Αυτοί έστησαν το κόλπο με τις «Αθηναϊκές Συμμετοχές».

* ΤΟ ΒΗΜΑ : «Το SARS απειλεί τους Ολυμπιακούς. Συναγερμός στην κυβέρνηση και στην ΟΕ «Αθήνα 2004». Τι θα γίνει με τις αθλητικές αποστολές από την Ασία».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «Μονιμοποιούνται όλοι οι συμβασιούχοι με δικαστική απόφαση-βόμβα».

* ΕΘΝΟΣ : «4.764 νέες προσλήψεις σε νοσοκομεία-πρόνοια. Οι θέσεις ανά περιφέρεια-φορέα-ειδικότητα».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : «Ο Κ. Σημίτης τρέχει μόνος του κι έρχεται... δεύτερος! Ο προεδρεύων της Ε.Ε. Ελληνας Πρωθυπουργός, δηλώνει ότι οι Ελληνες ασχολούνται μόνον με τα... δευτερεύοντα».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : «Απειλεί με διαγραφές ο πρωθυπουργός τους «άτακτους» του Κινήματος. Ενώ ο Γερ. Αρσένης ζητά αυτοκάθαρση του ΠΑΣΟΚ».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Προσλήψεις 22.147 εποχικοί και 3.659 μόνιμοι».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Εκρήξεις στη δίκη της 17Ν. Οργή του προέδρου για το άρθρο της «Μοντ Ντιπλοματίκ».

* ΕΣΤΙΑ : «Το γερμανικό εκλογικό σύστημα. Προσκρούει ευθέως στο ελληνικό Σύνταγμα».

* Espresso : «Μυστήριο με το γάμο της Αθηνάς. Πώς αντιδρούν ο Ρουσέλ και η οικογένεια του Αλβάρο».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «Κλείνουν όπως όπως την πληγή του ALTER. Προς συμφωνία Κουρής-Αθανασούλης με την ευλογία της κυβέρνησης».

* Ο ΛΟΓΟΣ : «Φρένο» στα σενάρια. Κ. Σημίτης : «Στην Ελλάδα κυριαρχούν τα δευτερεύοντα».

* ΤΑ ΝΕΑ : «Η πνευμονία χτύπησε και την Ελλάδα. Υποπτο κρούσμα στο Σισμανόγλειο».

* ΝΙΚΗ : «Επιστροφή στην Ευρώπη. Αλλοθι η προεδρία για τον πρωθυπουργό. Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούλιο».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Την ίδια αγανάκτηση μοιραζόμαστε... Με τις εργάτριες της «Σίσσερ Πάλκο» συναντήθηκε χτες η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ».

* Traffic News : «Δημοσιογράφος πουλούσε Ρωσίδες. Εκαναν χρυσές δουλειές με νεαρές κοπέλες, τις οποίες εφοδίαζαν με πλαστά έγγραφα».

* Η ΧΩΡΑ : «Τα βρήκαν Κουρής και Αθανασούλης. Με κυβερνητική παρέμβαση κουκουλώνεται η μεγάλη κόντρα».