Αθλητικά
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 17:47

Τένις: Σε ισχύ από φέτος το βιολογικό διαβατήριο των αθλητών

Το βιολογικό διαβατήριο θα εισαχθεί από φέτος και στο άθλημα του τένις, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF). 

Το βιολογικό διαβατήριο θα εισαχθεί από φέτος και στο άθλημα του τένις, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF).

Η ομάδα εργασίας του προγράμματος αντιντόπινγκ στο τένις, που αποτελείται από εκπροσώπους των ITF, ATP, WTA και της Επιτροπής για τα τουρνουά γκραν σλαμ είχε συνάντηση στις 5 Μαρτίου για την περιοδική επανεξέταση του προγράμματος και ενέκρινε την εφαρμογή του από το 2013.

Η ομάδα εργασίας εγγυήθηκε τη συνολική αύξηση του αριθμού των ελέγχων, ειδικά εκείνων που θα γίνονται εκτός διοργανώσεων, χάρις σε χρηματοδότηση που θα παρέχεται από όλους τους οργανισμούς που εμπλέκονται με το άθλημα και επιχορηγούνται από την ITF.

«Η εφαρμογή του βιολογικού διαβατηρίου του αθλητή είναι ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του προγράμματος αντιντόπινγκ για το τένις, καθώς παρέχει ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στο άθλημά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ITF, Φραντσέσκο Ρίτσι Μπίτι.

«Ελπίζουμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τους εθνικούς οργανισμούς αντιντόπινγκ σε όλο τον κόσμο, που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και να κάνουμε το πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό», πρόσθεσε.