Πολιτική
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2003 13:12

Δίκη «17Ν» : Τον Χριστόδουλο Ξηρό αναγνώρισε μάρτυρας

Η εργαζόμενη στα ΕΛΤΑ Αιγάλεω, Βασιλική Κιορόγλου, αναγνώρισε στην κατάθεσή της το Χριστόδουλο Ξηρό ως μέλος της ομάδας που λήστεψε το υποκατάστημα το Δεκέμβριο του 1991.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι η σωματική διάπλαση του δράστη της ληστείας ταιριάζει αρκετά με αυτή την Χριστόδουλου Ξηρού, όπως τον είδε στην τηλεόραση το περασμένο καλοκαίρι. Οπως είπε η μάρτυρας ένας από τους δράστες ήταν ντυμένος αστυνομικός και σύμφωνα με την κατάθεσή της το άτομο αυτό μοιάζει με το Βασίλη Τζωρτζάτο.

Ο πρόεδρος ζήτησε από τον κατηγορούμενο να σταθεί δίπλα στη μάρτυρα οταν αυτή προσδιόρισε το ύψος του ψευτοαστυνομικού γύρω στο 1,65. Η κ. Κιορόγλου αμέσως μόλις είδε όρθιο το Τζωρτζάτο απέκλεισε να είναι το άτομο που περιέγραψε καθώς όπως είπε «ο κύριος αυτός είναι πάρα πολύ ψηλός. Ο δράστης ήταν κοντύτερος».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έδρας Χρήστος Λάμπρου χαρακτήρισε σκόπιμη την απώλεια βάρους του Χριστόδουλου Ξηρού που σε λίγους μήνες έχασε 28 κιλά.

- Λάμπρου : Τον τελευταίο καιρό πώς καταφέρατε να αποκτήσετε τόσο καλή σιλουέτα; Μήπως κάνατε δίαιτα σκόπιμα;

- Χριστόδουλος Ξηρός : Από την καλοπέραση κύριε εισαγγελέα.

- Λάμπρου: Ο μάρτυρας (αναφέρεται στο μάρτυρα Στέφανο Γρίβα) είπε οτι είχατε κοντό λαιμό.

- Χριστόδουλος Ξηρός: Τί θέλετε να πείτε; Οτι ο λαιμός μακραίνει και κονταίνει με τη δίαιτα; Κύριε επίτροπε έχουμε ακούσει και πολύ χειρότερα.

- Πρόεδρος: Σας παρακαλώ δεν είναι επίτροπος, είναι εισαγγελέας.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Βασίλης Μαρκής ρώτησε τον Χριστόδουλο Ξηρό αν γνωρίζει κάποιον Τούρκο με το όνομα «Αποστόλης» εννοώντας τον Γιαβούς Οζτούρκ που φέρεται να συμμετείχε στη ληστεία των ΕΛΤΑ Αιγάλεω.

Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι τον γνώριζε και ότι έχει πεθάνει απο έμφραγμα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός με την ολοκλήρωση της εξέτασης του κ. Στέφανου Γρίβα αποκάλεσε τον μάρτυρα «ρουφιάνο» και «επαγγελματία αναγνωριστή», επειδή ο συγκεκριμένος μάρτυρας το 1992 ως δράστη της ληστείας είχε αναγνωρίσει με απόλυτη βεβαιότητα το Βασίλη Δαναλάτο.

Τόσο ο Χριστόδουλος Ξηρός όσο και οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλλης αρνήθηκαν σε ερώτηση του κ. Μαρκή ότι συμμετείχαν στη ληστεία.

Ο ταμίας των ΕΛΤΑ κ. Απόστολος Γεροδήμος υποστήριξε στην κατάθεσή του οτι η σωματική διάπλαση ενός απο τους δράστες της ληστείας του θυμίζει τον Χριστόδουλο Ξηρό. Τον ίδιο ισχυρισμό για τον κατηγορούμενο προέβαλε και ο διανομέας των ΕΛΤΑ κ. Νίκος Μπερεδήμας ο οποίος στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι η φιγούρα του δεύτερου δράστη μοιάζει με αυτήν του Κουφοντίνα. Και οι δυο μάρτυρες το 1992 είχαν αναγνωρίσει ως συμμετέχοντα στη ληστεία τον Βασίλη Δαναλάτο.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων