Κόσμος
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 16:11

Πρωθυπουργό αναδεικνύουν την Τρίτη οι σύροι αντικαθεστωτικοί

Τον επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης της Συρίας στο εξωτερικό θα αναδείξουν την Τρίτη εκπρόσωποι του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.

Συνάντηση εκπροσώπων της Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, της βασικής οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, με αντικείμενο την ανάδειξη του πρωθυπουργού της προσωρινής κυβέρνησης της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού της Συρίας και κορυφαίου παράγοντα ανάμεσα σε όσους έχουν αποστατήσει από το καθεστώς Άσαντ, του Ριάντ Χιτζάμπ, να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση.

Ο κ. Χιτζάμπ θεωρείτο ο επικρατέστερος για την προεδρία της εξόριστης συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στελέχη της αντιπολίτευσης από το Αμάν της Ιορδανίας στο πρακτορείο Reuters.

Ισλαμιστές, αλλά και φιλελεύθεροι μέσα στον αντιπολιτευτικό συνασπισμό είχαν αντιδράσει έντονα σε μια ενδεχόμενη πρωθυπουργία Χιτζάμπ, επισημαίνοντας τους μακρόχρονους δεσμούς του τελευταίου με το μπααθικό καθεστώς των Άσαντ.