Κόσμος
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2003 07:18

Για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Νέα προειδοποίηση για πιθανές επιθέσεις εναντίον Αμερικανών υπηκόων ή αμερικανικών συμφερόντων σε ολόκληρη την ανατολική Αφρική και ιδιαίτερα στην Κένυα, εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις, το State Department, συνιστά στους Αμερικανούς να αναβάλουν τη μετάβαση τους στην Κένυα και να εξετάσουν προσεκτικά τα σχέδια τους για να ταξιδέψουν στην ανατολική Αφρική γενικότερα.

«Το υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι υπάρχει αξιόπιστος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ανατολική Αφρική» αναφέρεται στη μία ανακοίνωση. Οσον αφορά την Κένυα, η προειδοποίηση είναι πιο σοβαρή : «Η αμερικανική κυβέρνηση έλαβε πληροφορίες για τρομοκρατικές απειλές στην περιοχή εναντιόν αμερικανικών και δυτικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής αεροπορίας», τονίζεται στην δεύτερη ανακοίνωση. «Η κυβέρνηση της Κένυας μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτές τις επιθέσεις», προστίθεται στο κείμενο.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν, ότι, οι πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ουγκάντα και στη Ζάμπια έχουν ήδη εκδόσει ανακοινώσεις για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και η πρεσβεία της Κένυας πρόκειται να πράξει το ίδιο.