Πολιτική
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 13:58

Γ. Μηλιός: Δεν είναι η τελική μας πρόταση για το φορολογικό

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό είναι υπό διαβούλευση και δεν είναι η τελική, διευκρίνισε ο Γ. Μηλιός και εκτίμησε ότι από την φορολόγηση των πλουσίων μπορεί να υπάρξει αύξηση εσόδων κατά περίπου 2 δισ. ευρώ ετησίως (1% του ΑΕΠ).

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό είναι υπό διαβούλευση και δεν είναι η τελική, διευκρίνισε ο Γ. Μηλιός και εκτίμησε ότι από την φορολόγηση των πλουσίων μπορεί να υπάρξει αύξηση εσόδων κατά περίπου 2 δισ. ευρώ ετησίως (1% του ΑΕΠ).  

«Ο χαρακτήρας αυτής της εκδήλωσης ήταν η διαβούλευση. Θέλαμε να θέσουμε αυτές τις προτάσεις μας και να ακούσουμε τα γνώμη πολιτών αλλά και φορέων. Δεν είναι η τελική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι η μετεξέλιξη, η συγκεκριμενοποίηση και η ανάπτυξη των θέσεων που είχαμε παρουσιάσει κατά την προεκλογική περίοδο», σημείωσε ο υπεύθυνος του τομέα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στον ρ/σ Βήμα FM. 

Από τη φορολόγηση των πλουσίων, ανέφερε μεταξύ άλλων, «έχουμε υπολογίσει ότι μπορούμε να έχουμε αύξηση εσόδων 1% του ΑΕΠ, δηλαδή γύρω στα 2 δισ. ετησίως»