Κοινωνία
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 13:20

Σε εξέλιξη το παναγροτικό συλλαλητήριο

Παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη πραγματοποιούν αγρότες που έφθασαν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνεχίζοντας με νέα μορφή κινητοποιήσεων τον αγώνα τους για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη πραγματοποιούν αγρότες που έφθασαν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και υπολογίζονται σε περίπου 2.000.

Με αυτή τη νέα μορφή κινητοποίησης, οι αγρότες δίνουν το παρών στο αγωνιστικό ραντεβού που ορίστηκε για σήμερα μετά την απόφαση να αποχωρήσουν από τα μπλόκα που είχαν στήσει σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας για περίπου ένα μήνα.

Οι ίδιοι έχουν άλλωστε ξεκαθαρίσει πως «δεν καταθέτουν τα όπλα» και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους. το σύνθημα που φωνάζουν είναι: «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σήμερα ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Ζητούμε λύση στα προβλήματα και προοπτική στον αγροτικό τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

«Ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα συνεχίζεται 365 μέρες το χρόνο», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.

Σημαντική παρουσία στη σημερινή κινητοποιήση έχουν και οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι έφθασαν νωρίς το πρωί με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Οι αγρότες από την ηπειρωτική χώρα έφθασαν στην πρωτεύουσα είτε με πούλμαν είτε με τα αγροτικά τους οχήματα.

Θερμής υποδοχής έτυχε η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, που φθάνοντας στην πλατεία Βάθη καταχειροκροτήθηκε.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μπροστά από την είσοδο του υπουργείου βρίσκεται και μια κλούβα των ΥΜΕΤ, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη προσπάθεια των διαδηλωτών να προσεγγίσουν το κτήριο.

Λόγω της κινητοποίησης κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Βάθη.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που σε δηλώσεις της σημείωσε ότι «είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις σταματούν εδώ ή θα γίνονται μία και δύο φορές το χρόνο, επετειακά».

«Το αγροτικό ποτάμι θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό ποτάμι, μαζί με το λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσει όχι μόνο τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα παραδοθεί υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ