Πολιτική
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 11:58

Θ. Πάγκαλος: Δεν μου αρέσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ

Τον αποκλεισμό των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ απο την Κεντρική Επιτροπή, που οδήγησε στην παραίτηση της επικεφαλής τους Μ. Κοππά, αποδοκίμασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Στην Κ.Ε. έχει εκλεγεί η σάρα και η μάρα. Θα έπρεπε να υπάρχει χώρος και για τους ευρωβουλευτές», σχολίασε. «Μικρό κόμμα το "όλον" ΠΑΣΟΚ και θα γίνει ακόμα μικρότερο». 

Τον αποκλεισμό των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ απο την Κεντρική Επιτροπή, που οδήγησε στην παραίτηση της επικεφαλής τους Μ. Κοππά, αποδοκίμασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Θα έπρεπε να υπάρχει χώρος και για τους ευρωβουλευτές, εκτίμησε και άσκησε κριτική στη σημερινή ηγεσία του Κινήματος, λέγοντας πως δεν του αρέσει ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε αυτοί που είδα στο συνέδριο, ούτε αυτά που άκουσα, αλλά ούτε και ο σημερινός του πρόεδρος.

«Είναι απαράδεκτο», σχολίασε σε δηλώσεις του στο Βήμα FM, «η Μ. Κοππά είναι μια δοκιμασμένη επιστήμονας, με ιστορία στο πανεπιστήμιο και στον πανεπιστημιακό συνδικαλισμό. Έχει πλέον παρουσία και στην πολιτική ζωή του τόπου, έχει γράψει πολλά κείμενα. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό», και μίλησε για αδικαιολόγητη μικροπρέπεια και εσωστρέφεια.

«Πραγματικά, στην Κ.Ε. έχει εκλεγεί η σάρα και η μάρα. Θα έπρεπε να υπάρχει χώρος και για τους ευρωβουλευτές, διότι δεν είναι και τεράστιος αριθμός. Είχες την αίσθηση, όμως, ιδιαίτερα από κάποιες ομάδες νεολαίων ότι ήσουν σε άλλο κόμμα. Ότι ήσουν εκεί για να εξοντωθείς, για να βληθείς, για να απομονωθείς και για να εξαφανιστείς», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος. 

«Κάποιοι έκαναν εκεί την κλασική δουλειά που γίνεται στα μικρά κόμματα. Το "όλον" ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι μικρό κόμμα και θα γίνει ακόμη μικρότερο, εάν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία», εκτίμησε καθώς, όπως είπε παραμένουν στις ίδιες θέσεις, οι ίδιοι άνθρωποι «που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ από το 40% στο 8% και το πάνε παρακάτω».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός κατήγγειλε πρώην στέλεχος της Νεολαίας που «διοργάνωνε επί σειρά στελεχών νοθεία, για να στείλει άλλους αντιπροσώπους από αυτούς που θα είχαν εκλεγεί αν είχαν γίνει κανονικές διαδικασίες». «Δεν αφορά τον κ. Ανδρουλάκη αυτό», ξεκαθάρισε, «είναι ένα άλλο, κατάπτυστο στέλεχος, που ήταν εκεί, συμμετείχε στο συνέδριο και εξελέγη στην Κ.Ε.», γιατί, όπως υπογράμμισε, «όποιος οργανώνει νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές, φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει στην κοινωνία».