Πολιτική
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2003 13:49

Ελεύθερος ο Μιχ. Κασίμης χωρίς περιοριστικούς όρους

Ολοκληρώθηκε η τακτική ανάκριση, που διενήργησε ο εφέτης κ. Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, για την υπόθεση των εγκληματικών οργανώσεων ΕΛΑ και 1η Μάη. Ο ανακριτής αναμένεται να στείλει την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με την έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή ή μη των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ.

Σήμερα απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή ο Μιχάλης Κασίμης, σε βάρος του οποίου ο κ. Ζερβομπεάκος απήγγειλε συμπληρωματικές κατηγορίες για συνολικά 53 ενέργειες του ΕΛΑ, που αφορούν τα αδικήματα των εκρήξεων των ανθρωποκτονιών και απόπειρων ανθρωποκτονιών κ.ά.

Ο Κασίμης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα όρο και σε δηλώσεις του απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΕΛΑ σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ο κ. Κασίμης ευχαρίστησε τους περίπου 15 συναδέλφους του απο τον ΕΟΜΜΕΧ, που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης έξω απο το εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι οι Κώστας Αγαπίου, Χρήστος Τσιγαρίδας, Ειρήνη Αθανασάκη και Αγγελέτος Κανάς.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων