Αθλητικά
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 23:57

Ευρωλίγκα: Ομάδα για φάιναλ φορ ο Παναθηναϊκός

Ομάδα για φάιναλ φορ έδειξε ότι είναι ο Παναθηναϊκός που επικράτησε της Αναντολού Εφές με 75-62 στο ΟΑΚΑ, έφτασε τις 6 νίκες στα 9 παιχνίδια που έχει δώσει στο Top 16 και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ομάδα για φάιναλ φορ έδειξε ότι είναι ο Παναθηναϊκός που επικράτησε της Αναντολού Εφές με 75-62 στο ΟΑΚΑ, έφτασε τις 6 νίκες στα 9 παιχνίδια που έχει δώσει στο Top 16 και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών έπαιξαν οι «πράσινοι» στην 4η περίοδο κι έβαλν «φρένο» στην πορεία των Τούρκων, που μέχρι το ματς με τον Παναθηναϊκό μετρούσαν 7 σερί νίκες στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας και μόλις μία ήττα. Ηγέτης στην άμυνα ο Στεφάν Λάσμε, που κυριολεκτικά είχε «σκεπάσει» το καλάθι της ομάδας του, τόσο μαζεύοντας ριμπάουντ, αλλά και μοιράζοντας τάπες, ενώ επιθετικά οι Διαμαντίδης (13π.), Ούκιτς (13π.), Μπράμος (11π.) και Σχορτσανίτης (11π.) έβαλαν τα «μεγάλα» σουτ.  

Οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο να καλύψουν και τη διαφορά των 14 πόντων που είχαν χάσει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά τα δύο τρίποντα που επιχείρησε στο τέλος ο Ματσιούλις δεν βρήκαν το στόχο τους.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο 10λεπτο, με την Εφές να ξεκινάει καλύτερα και να παίρνει διαφορά 5 πόντων (10-5 και 12-7), αλλά ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του και με το μπόνους των βολών κατάφερε να προηγηθεί 17-15 και 19-17, αλλά οι Τούρκοι κατάφεραν να πάρρουν ξανά το προβάδισμα και με 21-19 να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο.

Εξαιρετικός ήταν στο μισό της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός. Με ηγέτη τον Σχορτσανίτη και με τους Μπράμος, Μπαρνς να «σκοτώνουν«» τους Τούρκους με τρία διαδοχικά τρίποντα, οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 8 πόντους (34-28), αλλά και πάλι οι παίκτες του Μαχμούτι με κορυφαίο τον Σαβάνοβιτς έκαναν γρήγορα σερί 8-0 και ισοφάρισαν. Το ημίχρονο ΄έκλεισε με τις δύο ομάδες να έχουν από 38 πόντους.

Καλύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο, όπου με πολύ καλή άμυνα κκαι με τον Διαμαντίδη να σκοράρει και να οργανώνει μαεστρικά οι «πράσινοι» ξέφυγαν για δεύτερη φορά στο σκορ με 56-48, αλλά και πάλι ένα «νεκρό» διάστημα από την ελληνική ομάδα έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να ισοφαρίσουν στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. 

Στα τελευταία 8 λεπτά ο Παναθηναϊκός έπαιξε μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών. Με τον Στεφάν Λάσμε να «σκεπάζει» τα καλάθια και να μποιράζει τάπες, αλλά και τους Μπράμος, Μπανκς και Ματσιούλις να «πυροβολούν» από τα 6.75μ. η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε σερί 13-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη (69-56).