Κοινωνία
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 15:09

Στις 2, 3 και 4 Μαρτίου η έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2013»

Οι οινοποιοί της Κρήτης καλωσορίζουν  για πέμπτη συνεχή χρονιά τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2013», που  πραγματοποιείται  2, 3 και 4 Μαρτίου 2013, στον χώρο εκδηλώσεων, «Κήπο των Αισθήσεων» στις Μαλάδες.

Οι οινοποιοί της Κρήτης καλωσορίζουν  για πέμπτη συνεχή χρονιά τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2013», που  πραγματοποιείται  2, 3 και 4 Μαρτίου 2013, στον χώρο εκδηλώσεων, «Κήπο των Αισθήσεων» στις Μαλάδες.

Οι κρητικοί οινοποιοί μάς καλούν να περιηγηθούμε μαζί τους στις διαδρομές του κρασιού και να γνωρίσουμε τα μυστικά του, τις δυνατότητες του και τη δυναμική του αλλά και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.  Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κρασιά σοδειάς του 2012 αλλά και ώριμα κρασιά προηγούμενων ετών από 24 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού, να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς τους και να ενημερωθούν για τη συνολική και συγκροτημένη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης τα τελευταία 6 χρόνια.
Η φετινή έκθεση θα εμπλουτιστεί με παράλληλες ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα :

  • Θα υπάρξει ομαδοποιημένη παρουσίαση κρασιών από την αναγνωρισμένη πλέον κρητική ποικιλία «Βιδιανό», σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη για τη συγκεκριμένη ποικιλία.
  • Θα λειτουργεί ένα οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού εντός του χώρου της Έκθεσης.
  • Θα συμμετάσχει ο σεφ Βασίλης Καλλίδης ο οποίος  την Κυριακή το μεσημέρι  ο οποίος θα μαγειρέψει για τους επισκέπτες της έκθεσης ευφάνταστες συνταγές με θέμα “Street Food με κρητικές πρώτες ύλες”.
  • Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 04 Μαρτίου και ώρα 17.00  επιμορφωτικό σεμινάριο-γευσιγνωσία με συμμετοχή επαγγελματιών του χώρου της εστίασης,  οι οποίοι θα παρακολουθήσουν ένα έναν συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης. Το σεμινάριο αυτό θα έχει περιορισμένες θέσεις και θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει εγγραφών στο [email protected] .

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι:

Σάββατο, 02/3/2013: Είσοδος για όλους τους οινόφιλους 11.00-21.00,
Κυριακή, 03/3/2013: Είσοδος για όλους τους οινόφιλους 11.00-21.00,
Δευτέρα, 04/3/2013: 10.00 – 15.00 μόνο για επαγγελματίες,
17.00 – 20.00 σεμινάριο-γευσιγνωσία.