Κοινωνία
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 13:28

Έξι συλλήψεις για οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας στη Θεσσαλονίκη

Κύκλωμα σωματεμπορίας, το οποίο εξωθούσε αλλοδαπές γυναίκες στη πορνεία, εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν έξι άτομα, τέσερις Έλληνες και δύο Ρουμάνοι. 

Κύκλωμα σωματεμπορίας, το οποίο εξωθούσε αλλοδαπές γυναίκες στη πορνεία, εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν έξι άτομα, τέσερις Έλληνες (τρεις άνδρες ηλικίας 54, 45 και 22 ετών και μια γυναίκα 50 ετών) και δύο Ρουμάνοι (ένας άνδρας 35 ετών και μία γυναίκα 23 ετών). 

Επιπλέον, συνελήφθη και μία νεαρή απο τη Ρουμανία, ηλικίας 21 ετών, κατηγορούμενη για κατοχή ποσότητας κάνναβης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία σχετικά με τη δράση οργανωμένου κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, που εκμεταλλευόταν και εξωθούσε στην πορνεία, σε οίκους ανοχής της πόλης, νεαρές γυναίκες από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς στην καταγγελία εμπεριέχοντο ισχυρισμοί για εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα, κάτι όμως που σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν επαληθεύτηκε από την έρευνα.

Όπως προέκυψε κατά την έρευνα, το κύκλωμα δρούσε οργανωμένα σε τέσσερις βασικούς «τομείς – πυρήνες» :

Στον 1ο πυρήνα ενεργό και αρχηγικό ρόλο είχε ο 35χρονος Ρουμάνος ο οποίος έβρισκε τις γυναίκες και τις κρατούσε παράνομα σε κατοικίες, με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας.

Στο 2ο πυρήνα ηγετικό ρόλο είχε η 50χρονη Ελληνίδα, η οποία δραστηριοποιείτο στην «εικονική» πρόσληψη των αλλοδαπών γυναικών για εργασία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στην περαιτέρω διευθέτηση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και διαδικασιών (ιατρικές εξετάσεις, πιστοποιητικά, άδειες εργασίας κ.λπ.).

Ο 3ος πυρήνας και ο 4ος πυρήνας δραστηριοποιούνταν στη μίσθωση χώρων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως οίκοι ανοχής, καθώς επίσης στη μεταφορά γυναικών από και προς τους οίκους ανοχής, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Προσήχθησαν συνολικά 25 άτομα και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερις οίκους ανοχής, έρευγες σε πέντε σπίτια και ένα κατάστημα, ενώ κατασχέθηκαν τρία οχήματα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα σπρέι πιπεριού στην κατοχή του 35χρονου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπείας, της σωματεμπορίας και παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.