Πολιτική
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Αρχικά αίθριο καιρό, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αλλά στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία και πιθανώς στη Δυτική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 14 έως 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, στο Ιόνιο, στην Ηπειρωτική χώρα και στο Βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πάντως θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς και στο Ιόνιο σε πολύ ισχυρούς και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθοπυν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.