Πολιτική
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 18:48

Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Β. Παπαγεωργόπουλου

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τη ΝΔ για διαφθορά και διαπλοκή υπενθυμίζοντας τη στήριξη του κ. Σαμαρά προς τον Β. Παπαγεωργόπουλο τον Σεπτέμβριο του 2011 στη ΔΕΘ. «Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;», απάντησε η ΝΔ.

Μετά τη σημερινή καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου αναστέλλεται,  σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως το κόμμα και ο πρόεδρος του σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ υπογραμμίζει πως δεν δέχεται υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων.

«Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;», προσθέτει και χαρακτηρίζει εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο.

«Άλλωστε, μήπως πριν από ενάμιση χρόνο, είχαν σχηματίσει γνώμη περί της ενοχής ή όχι, οι ίδιοι οι δικαστές που αποφάνθηκαν σήμερα; Ή μήπως γνώριζε από τότε, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή απόφαση;», προσθέτει.

Καταλήγοντας η ΝΔ σημειώνει «μακάρι τον  ίδιο σεβασμό που δείχνει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη Δικαιοσύνη να μάθει να δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανέφερε πως η διαπλοκή και η διαφθορά στη χώρα μας έχουν ονοματεπώνυμο και κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία πως έχει αποτελέσει διαχρονικά τη μήτρα και της διαφθοράς και της διαπλοκής.

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο κ. Σαμαράς δήλωνε για το στέλεχος της Ν.Δ. και πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο: "Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης"», υπογράμμισε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφερόμενη σε δηλώσεις του Πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο του 2011 στη ΔΕΘ.

«Τα πιστεύει ακόμα και σήμερα αυτά ο κ. Σαμαράς; Παραμένει ακόμα στέλεχος της ΝΔ;», διερωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και επισύναψε το link του βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=lTo7AA-9TzI&feature=player_embedded με τη σχετική δήλωση του κ. Σαμαρά.

Στο μεταξύ, επιστροφή των κλεμμένων και τέλος στην ατιμωρησία, ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε σχόλιό του στο twitter, με αφορμή την καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, η καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου πρέπει να γίνει σταθμός και αφετηρία για την αυστηρή τιμωρία της διαφθοράς.

Όλοι όσοι ασκούν εξουσία και διαχειρίζονται δημόσιο αγαθό είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και αυτό αναδεικνύει και η απόφαση του Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, σχολιάζει από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά.

Ο έλεγχος της δημόσιας δράσης και της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος είναι υποχρέωση των αρμόδιων φορέων και πρωτίστως της δικαιοσύνης, συμπληρώνει.

Βαθιά και αγιάτρευτη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη σήψη σε όλους τους θεσμούς του αστικού κράτους και στην τοπική διοίκηση, με αφορμή την καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου για υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης. «Πηγάζει από αυτό που υπερασπίζονται όλοι οι θεσμοί του συστήματος, τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία και δράση».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, η τοπική διοίκηση είναι ένας από αυτούς τους θεσμούς, που ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε μηχανισμό εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ευρωενωσιακών προγραμμάτων εξαγοράς και ενσωμάτωσης, προώθησης αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και φορολεηλασίας των λαϊκών νοικοκυριών.

Η ύπαρξη και έντιμων ανθρώπων στην τοπική διοίκηση, προστίθεται, δεν αλλάζει το βασικό της χαρακτήρα, ο οποίος δεν μπορεί να διορθωθεί με καταδίκη κάποιων κραυγαλέων περιπτώσεων διαφθοράς.

Το ΚΚΕ τονίζει πως η λαϊκή απαίτηση για τιμωρία δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ξανά σε κούφιες υποσχέσεις και ανούσιες δικομματικές αντιπαραθέσεις περί εξυγίανσης.

«Τέλος σε αυτή τη σαπίλα μπορεί να βάλει μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός, που θα επιβάλει ριζικές αλλαγές στην οικονομία και το κράτος προς όφελός του», καταλήγει.