Πολιτική
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 18:12

Καταψήφιση άρθρων του ν/σ περί ναρκωτικών

Δεν έλαβαν την απαιτούμενη πλειοψηφία τα άρθρα του ν/σ περί ναρκωτικών για την αναψηλάφηση από τη δικαιοσύνη υποθέσεων για τις οποίες έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. «Όχι» είπαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι βουλευτές της Ν.Δ., των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Την ενόχλησή του εξέφρασε ο Αντ. Ρουπακιώτης.

Δεν έλαβαν την απαιτούμενη πλειοψηφία τα άρθρα για την αναψηλάφηση από τη δικαιοσύνη υποθέσεων για τις οποίες έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Πρόκειται για τα άρθρα 62, 63 και 83 που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο περί ναρκωτικών από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Αν και κατά τη σημερινή δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε στην αναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων, τελικά οι αντιδράσεις δεν κάμφθηκαν και έτσι καταψηφίστηκαν από τη ΝΔ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή με συνέπεια οι επίμαχες διατάξεις να μην συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο κ. Ρουπακιώτης άφησε αιχμές για την εμμονή των βουλευτών στις αντιρρήσεις.

«Δεν είμαι μικρό παιδί να παραπονιέμαι αλλά δεν υπηρετεί την πολιτική τάξη, βουλευτές, ιδιαίτερα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να διατυπώνουν όχι διαφορετικές αλλά αναιρετικές απόψεις επί βασικών άρθρων του νομοσχεδίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας όλες τις πλευρές να δώσουν ένα δείγμα ποιότητας, άλλης κουλτούρας.

Νωρίτερα ο εισηγητής της Ν.Δ. Αναστάσιος Νεράντζης είχε προαναγγείλει ότι το κόμμα του θα αρνηθεί την υπερψήφισή τους.

«Τα μπαλώματα και τα φτιασιδώματα δεν είναι αρκετά για να άρουν την κάθετη αντίρρησή μας στη φιλοσοφία των διατάξεων 62 και 83», είπε ο κ. Νεράντζης, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του και με την ελάφρυνση ποινών σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ