Πολιτική
Πέμπτη, 22 Μαΐου 2003 12:50

Επικρίσεις της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική, αλλά και για τη στάση της στο θέμα των πτωχεύσεων επιχειρήσεων, διατύπωσε η Νέα Δημοκρατία, μετά από σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, τόνισε ότι οι εξελίξεις αυτές δεν είναι συγκυριακές και οφείλονται στην αδιέξοδη οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης Σημίτη την οποία χαρακτήρισε επίσης αντιαναπτυξιακή, διαχειριστική, εισπρακτική, που συντηρεί τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο κ. Ρουσόπουλος συμπλήρωσε, ότι έτσι δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες εξ αιτίας της χαμηλής ανταγωνιστικότητας εκτοπίζονται σταδιακά από την ελληνική αγορά.

Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να ακούσει τις επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας, αδιαφόρησε στις αγωνιώδεις εκκλήσεις επιχειρηματιών και εργαζομένων και έκλεισε τα αυτιά στα καμπανάκια που προειδοποιούσαν για τα αδιέξοδα. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ως ανεύθυνος παρατηρητής και κατηγορεί όλους τους άλλους, σημειώνοντας ότι με αφορισμούς και συνωμοσιολογίες δεν λύνονται τα προβλήματα.

Τέλος ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι όλοι συνειδητοποιούν ότι ο τόπος χρειάζεται μια δυναμική οικονομική πολιτική την οποία «δεν μπορεί να χαράξει και να τολμήσει η απερχόμενη κυβέρνηση Σημίτη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ακόμη ότι δεν χωρούν μικροκομματικές αντιπαραθέσεις σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα και κάλεσε τον Υπουργό Τύπου να δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία και την απασχόληση,σχολιάζοντας ετσι δηλώσεις του κ. Πρωτόπαππα για τα ποσοστά ανεργίας με βάσει τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Ρουσόπουλος επικαλέστηκε πίνακα από την έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος σύμφωνα με τον οποίο η απασχόληση στη χώρα μας την τελευταία τετραετία μειώθηκε κατά 0,4%.

Ο Γ. Σουφλιάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχωρεί στις διαρθρωτικές αλλαγές με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν τους πικρούς καρπούς της πολιτικής της κυβέρνησης Σημίτη.

Εξ άλλου, ο κ.Δημ. Αρμενάκης αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για να κλείνουν όλες μαζί οι επιχειρήσεις, όπως συνέβη το τελευταίο διάστημα και πρόσθεσε ότι εάν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές άμεσα το φαινόμενο θα διατηρηθεί.

Πρόσθεσε πάντως ότι οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει έχουν δημιουργήσει αθροιστικά πολύ περισσότερους ανέργους απ΄ ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις που πρόσφατα έκλεισαν. Σημείωσε ότι όσο πιο μεγάλη είναι η επιχείρηση που κλείνει τόσο μεγαλύτεροι είναι και οι κραδασμοί που δημιουργούνται.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημ. Φέτσης είπε ότι σκληραίνει η κατάσταση για τις επιχειρήσεις και υποστήριξε ότι τη λύση μπορεί να δώσει το λαϊκό κίνημα και η δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικά στρωμμάτων που μπορεί να δημιουργήσει την προϋπόθεση για γενικότερες αλλαγές.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων