Πολιτική
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 14:04

Φ. Γεννηματά: Προβληματισμός για τα ποσοστά Γκρίλο και Μπερλουσκόνι

Τον προβληματισμό της για τα ποσοστά που έλαβαν στις ιταλικές εκλογές ο Μπέπε Γκρίλο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, εκτιμώντας πάντως ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα επηρεάσει τον τρόπο σκέψης στην Ευρώπη.

Τον προβληματισμό της για τα ποσοστά που έλαβαν στις ιταλικές εκλογές ο Μπέπε Γκρίλο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, εκτιμώντας πάντως ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα επηρεάσει τα πράγματα και τον τρόπο σκέψης στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε σημαντική την ενίσχυση του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, δεν έκρυψε ωστόσο τον προβληματισμό της για την ενίσχυση του Μπέπε Γκρίλο και το ποσοστό που έλαβε τελικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ για το ποσοστό του Μάριο Μόντι σημείωσε πως είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που επιβάλει αυτή τη στιγμή η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.

 «Όταν κάποιοι μίλησαν για το λάθος που έκανε το ΔΝΤ, είπαμε ότι το πρόβλημα δεν είναι αν έκανε λάθος το ΔΝΤ» αλλά ότι «οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από την τρόικα στην οποία συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή... γιατί είναι ιδεολογική άποψη των νεοφιλελεύθερων που υπερισχύουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη», παρατήρησε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείσα γιατί δεν καταβάλλεται προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει η συνταγή αυτή, απάντησε ότι δεν το επιτρέπουν οι συσχετισμοί , χωρίς  όμως αυτό να σημαίνει ότι «δεν πρέπει σιγά – σιγά να σπάσει αυτή η αντίληψη και να υπερισχύσουν οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες που δυστυχώς έχουν ηττηθεί ιδεολογικά τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».