Κοινωνία
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 08:44

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχοπτώσεις, ανέμους, αλλά και χαλαζόπτωση, που έπληξαν χθες το βράδυ περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεκάδες σπίτια και τεράστιες αγροτικές εκτάσεις πλημμύρισαν σε Ημαθία και Πέλλα, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμμάρους.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχοπτώσεις, ανέμους, αλλά και χαλαζόπτωση, που έπληξαν χθες το βράδυ περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεκάδες σπίτια και τεράστιες αγροτικές εκτάσεις πλημμύρισαν σε Ημαθία και Πέλλα, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμμάρους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις για να απεγκλωβίσει ηλικιωμένους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους αλλά και οδηγούς από τα οχήματά τους.

Περίπου 180 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων καταγράφηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και περισσότερες από 10 στη Βέροια. Ακόμη, 70 κλήσεις για αντλήσεις πλημμυρισμένων σπιτιών δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή των Γιαννιτσών και άλλες 20 στην Αριδαία Πέλλας.

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το νερό έφτασε ακόμη και τα 50 εκατοστά, ενώ στην Αριδαία πλημμύρισε το Δημαρχείο Αλμωπίας. Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και διακοπές ηλεκτροδότησης.

Συνεργεία του ΕΛΓΑ αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν σημειωθεί ζημιές σε καλλιέργειες στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας. Αρκετοί αγρότες από τις δύο περιοχές επικοινωνούν από το πρωί με τους αρμόδιους προκειμένου να δηλώσουν καταστροφές.

Δυνατή βροχόπτωση έπληξε επίσης την Κοζάνη και την Καστοριά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε 10 περιπτώσεις για άντληση νερών από σπίτια.

Κλειστή παραμένει, από νωρίς το πρωί, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα, η Εγνατία Οδός, από την Κοζάνη έως την Καλαμιά, με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε αυτό το σημείο διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, λίγο μετά τις 9 το πρωί έκλεισε στο σημείο αυτό και το ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα, πάντως, τα φαινόμενα είναι σε ύφεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ