Αθλητικά
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2003 18:42

Τακτοποίηση φορολογικών υποχρεώσεων πριν τις μεταγραφές

Οι Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες και τα σωματεία που διατηρούν τμήματα αμειβομένων αθλητών, δεν θα μπορούν να αποκτήσουν αθλητές, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, εφ' όσον δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αναφέρεται σε έγγραφο που κοινοποίησε στους ενδιαφερόμενους η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Η εκπλήρωση, των πιο πάνω υποχρεώσεων, αποδεικνύεται με πιστοποιητικά ενημερότητας, που πρέπει να κατατίθενται στην ΕΕΑ, πριν από την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου με τον αθλητή.

Ως συνέπεια της παράβασης της παραπάνω διάταξης, επέρχεται η ακυρότητα της μεταγραφής και η αντικανονικότητα της συμμετοχής του αθλητή στους αγώνες.

Επίσης, οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες πρέπει να κοινοποιούν υποχρεωτικά στην ΕΕΑ, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από την έναρξη των οικείων πρωταθλημάτων, την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τις έκτακτες παροχές (πριμ), καθώς και τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις καταβολής τους.

Παράβαση της παραπάνω υποχρέωσης έχει ως συνέπεια την αφαίρεση των βαθμών μιας νίκης για κάθε αγώνα της ΑΑΕ και του ΤΑΑ.

Εκτός των παραπάνω κυρώσεων, η ΕΕΑ μπορεί να επιβάλει και πρόστιμο από 1.000 έως 300.000 ευρώ.