Πολιτική
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 15:15

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης στη συνάντηση ΥΠΕΣ - Πρωθυπουργού

Οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα αλλά και τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα αλλά και τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν ώστε «"να κρατηθούν όρθιοι" οι ΟΤΑ, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος βρέθηκαν στο χείλος της χρεοκοπίας». Έγινε επίσης εκτενής αναφορά και για τα κοινωνικά δίκτυα των δήμων, «τα οποία αποδείχτηκαν πολύτιμα στον πόλεμο κατά της φτώχειας».

Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση και για τα επόμενα βήματα - δράσεις. «Έχουμε ήδη στήσει το παρατηρητήριο για την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Δημιουργούμε έξυπνα  χρηματοδοτικά εργαλεία στις Περιφέρειες και στους Δήμους, για να ενισχυθεί περαιτέρω η αυτονομία τους, ενώ ελέγχουμε πια συστηματικά  την καλή εκτέλεση των προϋπολογισμών και τα αποτελέσματα που παράγονται από τον κάθε ΟΤΑ», είπε ο κ. Στυλιανίδης.  

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, σε ό,τι αφορά τον νόμο για την ιθαγένεια, στόχος της κυβέρνησης είναι η απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών για τους νόμιμους μετανάστες.

Όσον αφορά την ιθαγένεια, εκσυγχρονίζουμε το νομικό πλαίσιο απονομής της. Παράλληλα, απλουστεύουμε τις διαδικασίες παραμονής των νομίμων μεταναστών και διευκολύνουμε τους ομογενείς μας να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.