Πολιτική
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 12:20

Αντ. Μανιτάκης: Πειθαρχικές διώξεις σε επίορκους υπαλλήλους

Πειθαρχικές διώξεις για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μαντιάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό. Είπε ακόμη σχετικά με την κινητικότητα ότι προχωρά η υλοποίηση όσων έχουν ανακοινωθεί.

Πειθαρχικές διώξεις για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μαντιάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Όπως είπε, έχει στα χέρια του έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης όπου γίνεται λόγος για επίορκους υπαλλήλους, για τους οποίους θα προχωρήσουν οι πειθαρχικές διώξεις.

«Όλες οι εξαγγελίες που έχουν γίνει δρομολογούνται», πρόσθεσε ο υπουργός και ανέφερε ότι αφού διαπιστωθούν οι αμέλειες και οι παραλείψεις που έχουν γίνει, «θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εκεί που δεν έχει ασκηθεί ακόμη».

Ο κ. Μανιτάκης δήλωσε επίσης ότι προχωρά η υλοποίηση όσων έχουν ανακοινωθεί για την κινητικότητα. «Όλες οι εξαγγελίες που έχουν γίνει δρομολογούνται», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα αλλά και τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά συζητήθηκαν.

Ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για «τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν ώστε "να κρατηθούν όρθιοι" οι ΟΤΑ, οι οποίοι είχαν φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας». Έγινε επίσης εκτενής αναφορά και για τα κοινωνικά δίκτυα των δήμων, «που θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες».

Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση και για τα επόμενα βήματα - δράσεις: τη δημιουργία και λειτουργία του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και την αξιοποίηση της περιουσίας των δήμων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, σε ό,τι αφορά τον νόμο για την ιθαγένεια, στόχος της κυβέρνησης είναι η απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών για τους νόμιμους μετανάστες.

Στήριξη ΔΗΜΑΡ στη διοικητική μεταρρύθμιση

Εξάλλου, η ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη στήριξή της στην πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας πως το σχέδιο της κινητικότητας του προσωπικού διασφαλίζει την ορθολογική κατανομή του προσωπικού «και για αυτό πρέπει να στηριχθεί από όλους».

«Αυτή η διαδικασία», πρόσθεσε, «πρέπει να συνοδευτεί με την απομάκρυνση όλων των επίορκων, όσων εισήχθησαν στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά και όσων συστηματικά απέχουν από την εργασία».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση και αναβάθμιση  των δομών  και των λειτουργιών είναι αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση».