Κόσμος
Τρίτη, 27 Μαΐου 2003 09:07

Αύριο η συνάντηση Αριέλ Σαρόν, Μαχμούντ Αμπάς

Συναντάται αύριο στην Ιερουσαλήμ με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Μαχμούντ Αμπάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, ανακοίνωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

«Η συνάντηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί αύριο στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο ίδιος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην κατοικία του Σαρόν στο κέντρο της Ιερουσαλήμ και όχι στην προεδρία της κυβέρνησης, όπως είχε γίνει στις 17 Μαΐου κατά την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι θα πραγματοποηθεί την «Τετάρτη ή την Πέμπτη» στην Ακαμπα της Ιορδανίας η συνάντηση των δύο ηγετών με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους, παρουσία του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα.

Μία δεύτερη συνάντηση ενδέχεται να οργανωθεί στα τέλη της εβδομάδας στην Αίγυπτο με τον πρόεδρο Μπους και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ αλλά και «άλλους Αραβες ηγέτες», πρόσθεσε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του αραβικού κόσμου στην εφαρμογή του οδικού χάρτη», σημείωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.