Χαμένη ευκαιρία χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Ολάντ. Επιφυλάξεις για τη δήλωση του κ. Ολάντ ότι δεν ήρθε στη χώρα μας για να πουλήσει εξοπλισμούς και τα περί συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων στην ελληνική ΑΟΖ.
Χαμένη ευκαιρία χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Ολάντ.
Για άλλη μία φορά, παρατήρησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, δεν ακούσαμε να υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής την οποία στηρίζει από την πλευρά της και η Γαλλία, ενώ δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά στο θέμα του «λάθους» της ΔΝΤ.
Αντίθετα, τόνισε, «και εκ μέρους της γαλλικής πλευράς και εκ μέρους του κ. Σαμαρά υπήρξαν όρκοι πίστης σε αυτή την πολιτική» και συμπλήρωσε για τη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών:
«Θα περίμενε κανείς από έναν έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει τη δεινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, να θυμίσει στον κ. Ολάντ αυτά τα οποία έλεγε και αυτός πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας« και την ρητορική του που «έθετε αρκετά ερωτηματικά σε σχέση με την κυρίαρχη οικονομική στρατηγική σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όλα αυτά έχουν ξεχαστεί και από τον ίδιο, ήταν εκτός της χθεσινής ατζέντας».
Ουσιαστικά, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γάλλοι δήλωσαν «παρών» στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, μια πολιτική που, όπως είπε, δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη, αλλά την υπονομεύει, «πατώντας πάνω σε μια διαδικασία ξεπουλήματος της ελληνικής δημόσιας περιουσίας».
Επιφυλακτικός τέλος, εμφανίστηκε ο κ. Σκουρλέτης και για τη δήλωση του κ. Ολάντ ότι δεν ήρθε στη χώρα μας για να πουλήσει εξοπλισμούς, όπως και για τα περί συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων στην ελληνική ΑΟΖ.
«Ακούστηκε ότι ο κ. Ολάντ δεν ήρθε για να πουλήσει όπλα... αυτό πρέπει να μας κάνει ακόμα πιο ανήσυχους», σχολίασε, ενώ για το θέμα της ΑΟΖ σημείωσε πως όταν οι δανειστές «αναγνωρίζουν τη δυνατότητα να βάλουν ουσιαστικά χέρι στην ίδια τη δημόσια περιουσία, το να μιλούν για συνεκμετάλλευση στο πλαίσιο αυτής της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, πρέπει όχι απλώς να μας κάνει καχύποπτους, να μας κάνει εχθρικούς απέναντι σε μια τέτοια προοπτική».