Κοινωνία
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 16:41

Ελεύθερος ο 54χρονος, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, για την επίθεση στη Χαλκιδική

Ελεύθερος αφέθηκε ο 54χρονος, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, που συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 54χρονος που συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο 54χρονος, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, με τη σε βάρος του δικογραφία για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απειλή, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής Μαγδαληνή Γαλάταλη.

Όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ σε νεότερο, διορθωμένο τηλεγράφημά του, η εισαγγελέας δεν του απήγγειλε δίωξη, ενώ επέστρεψε στις αστυνομικές αρχές τη δικογραφία προκειμένου να συνεχιστεί η προανάκριση και άφησε ελεύθερο τον 54χρονο.

Ο συνήγορος του 54χρονου μηχανικού χαρακτήρισε τη σύλληψη του εντολέα του στοχοποιημένη, θεωρώντας αβάσιμες τις κατηγορίες. Όπως είπε, η δικογραφία στηρίζεται στις μαρτυρίες τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εν λόγω εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες ο 54χρονος φέρεται, μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο και με τη φυσική του παρουσία, να καταφέρεται εναντίον της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον 54χρονο .

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας μεταλλείων χρυσού.

Πηγή: ΑΜΠΕ