Πολιτική
Τετάρτη, 28 Μαΐου 2003 19:16

Τα χαμηλότερα επίπεδα διοξινών στην Ευρώπη στα ελληνικά τρόφιμα

Από τα πρώτα 25 αποτελέσματα ελέγχου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)σε σύνολο 102 δειγμάτων αντιπροσωπευτικών για όλες τις κατηγορίες τροφίμων, προκύπτει ότι τα ελληνικής προέλευσης τρόφιμα (γάλα, γιαούρτι, τυριά, αυγά, κρέας διαφόρων ειδών, πουλερικά, ψάρια, έλαια κλπ) εμφανίζονται με τα χαμηλότερα επίπεδα διοξινών στην Ευρώπη και ορισμένες φορές (όπως στα κοτόπουλα και τα ψάρια ανοικτής θάλασσας) βρίσκονται και πέντε φορές χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι τον Ιούλιο θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων και για τα 102 είδη.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή προγραμμάτων παρακολούθησης διατροφικών κινδύνων, πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2002 περισσότερες από 1.000 δειγματοληψίες, και έγιναν συστάσεις στη μια από τις τρεις εταιρείες που ελέγχθηκαν.