Κοινωνία
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 15:44

ΑΔΕΔΥ: Προ των πυλών νέες απολύσεις στο Δημόσιο

Για «βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου» μέσω της επίσπευσης νέων απολύσεων εργαζομένων κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ.

Για «βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου» μέσω της επίσπευσης νέων απολύσεων εργαζομένων κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ.

«Σε συνέχεια των "εφέδρων" της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και των "διαθεσίμων" ΔΕ Διοικητικών Αορίστου Χρόνου και με όχημα, αυτή τη φορά, τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους, προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, προειδοποιώντας ότι οι νέες απολύσεις εργαζομένων είναι «προ των πυλών».

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ αποκαλυπτικό είναι ότι οι νέοι Οργανισμοί των πρώτων υπουργείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές άνω του 50% και μείωση των θέσεων της εργασίας έως και 30%.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ είναι επίσης «πασιφανές» ότι «χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις που ζητεί η Τρόικα, δηλαδή 25.000 απολύσεις μέσα στο 2013, εκ των οποίων τις μισές μέχρι τον Ιούνιο».

«Η κυβέρνηση επιμένει να θεωρεί ότι "θα παραμείνει στο Δημόσιο ό,τι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί», υπογραμμίζει και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου.