Κόσμος
Παρασκευή, 30 Μαΐου 2003 08:12

Μπους : «Δεν υπάρχει εμμονή στο θέμα του Ιράν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική τηλεόραση δήλωσε ότι δεν «υπεραπασχολείται» με το Ιράν, ενώ αξιωματούχος της κυβέρνησης του διευκρίνισε ότι τα νέα σκληρά μέτρα που σχεδίαζε να λάβει η Ουάσινγκτον εναντίον της Τεχεράνης έχουν αναβληθεί επ' αόριστον, λόγω διαφορετικών απόψεων μεταξύ ανώτατων στελεχών της.

«Δεν υπάρχει εμμονή με το θέμα του Ιράν», είπε ο Μπους, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ανήσυχος με τις δραστηριότητες στελεχών της αλ Κάιντα στο ιρανικό έδαφος. Παράλληλα κάλεσε τις ιρανικές αρχές να συλλάβουν τα άτομα αυτά και να τα παραδώσουν στις αρχές των χωρών των οποίων είναι υπήκοοι.

Στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι συμβούλιο για τη χάραξη πολιτικής έναντι του Ιράν που αναβλήθηκε στις αρχές της εβδομάδας δεν έχει προγραμματιστεί εκ νέου.

Νωρίτερα ο υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι το Ιράν υπονομεύει τις προσπάθειες των συμμαχικών δυνάμεων να εγκαθιδρύσουν δημοκρατική κυβέρνηση στο Ιράκ.

«Οι Ιρανοί μέσω ραδιοφωνικών εκπομπών προσπαθούν να ξεσηκώσουν τους ανθρώπους στο Ιράκ για να αντισταθούν στις συμμαχικές δυνάμεις», δήλωσε ο Ράμσφελντ στο CBS.