Πολιτική
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2003 09:56

Δίκη «17Ν» : Μάρτυς υπεράσπισης Ανέστη Παπαναστασίου

Με την κατάθεση του αδελφού του κατηγορούμενου Ανέστη Παπαναστασίου, Αθανάσιου Παπαναστασίου, συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ήταν ο αδελφός του μέλος της οργάνωσης, καθώς, όπως τόνισε, οι πολιτικές του θέσεις είναι σταθερά αντίθετες με τέτοιου είδους πρακτικές.

Οπως είπε ο κ. Παπαναστασίου, «ο Ανέστης είναι ευρωπαϊστής και εκσυγχρονιστής και οι φίλοι του μάλιστα τον θεωρούσαν συντηρητικό». Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Παπαναστασίου, η ιδεολογική τοποθέτηση του αδελφού του δεν είναι συμβατή με τριτοκοσμικού τύπου αντιλήψεις, όπως αυτές της «17 Νοέμβρη».

Ο μάρτυρας υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πώς βρέθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης σχεδιάγραμμα στρατοπέδου, που είχε φτιάξει ο αδελφός του.

Αναφερόμενος στα αποτυπώματα του αδελφού του, που εντοπίστηκαν σε έγγραφα στο κρησφύγετο της οργάνωσης στην οδό Δαμάρεως, ο κ. Θανάσης Παπαναστασίου υποστήριξε πως τα έγγραφα αυτά κυκλοφορούσαν ευρέως στο χώρο των φοιτητών την δεκαετία του '80.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι σχέσεις, που είχε ο Ανέστης με το συγκατηγορούμενο εξάδελφό του Νίκο Παπαναστασίου, ήταν ακριβώς οι ίδιες, τις οποίες είχε και όλη η οικογένεια με τον φερόμενο ως «Νικήτα» της οργάνωσης.

Η διαδικασία συνεχίζεται με ανάγνωση εγγράφων.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων