Αθλητικά
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 09:54

Η ώρα του πρώτου τίτλου

Για έκτη διαδοχική χρονιά, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, θα διεκδικήσουν σήμερα τον πρώτο εγχώριο τίτλο στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (18:30, ΕΤ1). 

Για έκτη διαδοχική χρονιά, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, θα διεκδικήσουν σήμερα τον πρώτο εγχώριο τίτλο στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (18:30, ΕΤ1)

Οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις των «αιωνίων» αντιπάλων στο πρωτάθλημα ανέδειξαν νικητή τον Ολυμπιακό, που θα επιδιώξει να «τριτώσει το καλό» και να κατακτήσει το τρόπαιο που του...ξέφυγε πέρυσι, στο ίδιο γήπεδο (κλειστό Ελληνικού) απέναντι στην ίδια ομάδα.

Άπαντες στο λιμάνι, πάντως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η σημερινή αναμέτρηση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις δύο προηγούμενες, ωστόσο, από την άλλη μεριά κανείς δεν κρύβει ότι εάν η ομάδα αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές της μπορεί να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της. Πρόκειται για τη 17η συμμετοχή του Ολυμπιακού σε τελικό Κυπέλλου.

Η προετοιμασία των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα κι εκτός του τραυματία, Βαγγέλη Μάντζαρη, οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η ώρα της αντεπίθεσης έφτασε στον Παναθηναϊκό, όπως, τουλάχιστον εκτιμούν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Οι «πράσινοι» καλούνται σήμερα το απόγευμα να αποδείξουν ότι όχι απλά είναι ικανοί να «χτυπήσουν» στα ίσια τον Ολυμπιακό, αλλά παρά το γεγονός ότι είναι μία νέα ομάδα, μπορούν και πάλι να ανεβούν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα και στην 19η εμφάνισή της σε τελικό να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της  την 14η κούπα. Προβλήματα δεν υπάρχουν και όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι.

Μία ώρα πριν το τζάμπολ θα διεξαχθεί η κλήρωση των τριών διαιτητών του μεγάλου τελικού.

                Το παρελθόν

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται για 21η φορά στην ιστορία τους στο Κύπελλο Ελλάδος. Όπως προαναφέραμε για έκτη σερί στον τελικό και συνολικά διεκδικούν τον τίτλο για ένατη φορά.

Στις προηγούμενες οκτώ οι «πράσινοι» μετρούν έξι νίκες, ενώ δύο οι «ερυθρόλευκοι». Ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης με 13 νίκες έναντι 7 του Ολυμπιακού στις αναμετρήσεις τους στον θεσμό.