Πολιτική
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2003 13:57

Δίκη «17Ν» : Απόσυρση εγγράφου από τη δικογραφία

Την απόσυρση απο τον κατάλογο των αναγνωστέων, του εγγράφου το οποίο επικαλούμενο ανεπίσημες πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές, παραθέτει στοιχεία για τη ζωή και την επαγγελματική δραστηριότητα της Γαλλίδας υπηκόου Hons Cristian, στο όνομα της οποίας ήταν η πλαστή άδεια οδήγησης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ζήτησε ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι δεν μπορεί να περιληφθεί στα αναγνωστέα έγγραφα ένα ενημερωτικό σημείωμα που δεν έχει σφραγίδα, η οποία να δηλώνει την επίσημη αρχή από την οποία εστάλη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου κ. Ιωάννης Ραχιώτης διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το έγγραφο υπήρχε στη δικογραφία και χαρακτήρισε περίεργο τον τρόπο με τον οποίο έφθασε στο δικαστήριο.

Ο κ. Ραχιώτης υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο περιείχε πληροφορίες για έναν άνθρωπο που παρακολουθείτο η ζωή του και το αποκάλεσε έγγραφο φακελώματος.

Νωρίτερα, αναγνώστηκε η αξιολόγηση των εργαστηρίων της ασφάλειας επί των περίπου 40 κλειδιών που βρέθηκαν στο σπίτι της συντρόφου του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου κ. Μαρί Τερέζ Πεϊνό, στο Βύρωνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου, τρία απο τα κλειδιά αυτά άνοιγαν την πόρτα της πολυκατοικίας στην οδό Δαμάρεως και τις δύο κλειδαριές του διαμερίσματος που είχε χρησιμοποιηθεί ως γιάφκα της «17 Νοέμβρη».

Η υπεράσπιση του Γιωτόπουλου ζήτησε να μην αναγνωστεί το συγκεκριμένο έγγραφο, θεωρώντας ότι η εξέταση των κλειδιών έχει γίνει χωρίς ανακριτική εντολή.

Η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ. Ολγα Τσόλκα, που εκπροσωπεί την οικογένεια Μπακογιάννη, επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο έλεγχος έγινε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, καθώς τα κλειδιά ήταν στα εργαστήρια της ασφάλειας απο τον περασμένο Ιούλιο.

Η δίκη συνεχίζεται με ανάγνωση εγγράφων.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων