Πολιτική
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2003 21:01

Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (04/06/2003) Μέρος 1/3

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2003

ΔΙΚΗ 17Ν

ΤΕΤΡΑΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2003

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ: 09:30

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Α' ΜΕΡΟΣ

09:30 – 11:35

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλή σας μέρα, επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση που έχει διακοπεί. Πολύ έντονο και οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα καθυστέρησε την έλευση ορισμένων από τα μέλη του δικαστηρίου.

Τα έγγραφα κ. Εισαγγελεύ τα οποία έχετε προτείνει;

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Είναι μια έκθεση σχετικά με τη γραφομηχανή που βρέθηκε στο σπίτι της κας Πεϊνο και του κ. Γιωτόπουλου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μια ξενόγλωσση γραφομηχανή Brother.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Έκθεση σχετικά με τη γραφομηχανή που βρέθηκε στο σπίτι της κας Πεϊνο και του κ. Γιωτόπουλου

2. Έκθεση γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης

3. Έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λείπει ο κ. Σερίφης και εκπροσωπείται από τον κ. Αγιοστρατίτη.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Επίσης κ. Πρόεδρε υπάρχει ένα έγγραφο, ένα ενημερωτικό σημείωμα –όπως λέγεται- που συνοδεύεται και από μια προσπάθεια. Οι Αρχές προσπάθησαν να δουν αν ο αριθμός που φέρει η άδεια αυτή, ανταποκρίνεται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο στη Γαλλία. Η έρευνα έχει καταλήξει σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα και το θέτω υπόψη του δικαστηρίου σας.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Ενημερωτικό σημείωμα

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, να διαβαστεί αυτό και μετά να γίνουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις στον κ. Γιωτόπουλο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ¶μα θέλει να επιφυλαχθεί ο κατηγορούμενος, τι να κάνουμε. Θέλετε να το δείτε κ. Γιωτόπουλε; Ελάτε να δείτε αν γνωρίζετε μια κυρία. Δεν την ξέρετε.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, συνεπώς για τον κ. Γιωτόπουλο εκτός από την ταυτότητα αυτή Μιχαήλ Οικονόμου είχατε άλλη αστυνομική ταυτότητα;

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: (Εκτός μικροφώνου) Όχι.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Δηλαδή πριν το ’96 είχατε άλλη;

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ούτε με άλλο ονοματεπώνυμο;

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Το όνομα αυτό κ. Εισαγγελέα, Μιχάλης Οικονόμου είναι το ψευδώνυμό μου από τη Δικτατορία.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Έχει εκδοθεί το ’96.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τι έχει εκδοθεί;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Η πλαστή ταυτότητα αυτή. Με καταλάβατε; Γι’ αυτό σας ρωτώ εγώ τώρα.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: (Εκτός μικροφώνου)

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εντάξει κ. κατηγορούμενε.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μόλις ήρθε στα χέρια μου το έγγραφο το οποίο αναγνώσατε. Ενημερωτικό σημείωμα επιγράφεται, δεν έχει καμία υπογραφή από κανέναν. Ποιος το υπογράφει αυτό;

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Αυτό είπα. Ότι πρόκειται περί ενός ενημερωτικού σημειώματος που βρίσκεται στη δικογραφία. Αυτό έθεσα υπόψη του δικαστηρίου.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε πάρα πολύ, επιτρέψτε μου να κάνω τις παρατηρήσεις μου συνολικά και εσείς θα το κρίνετε. Αυτό που βλέπω, αυτή τη στιγμή να το θέσω και να το κρίνει το δικαστήριο. Βλέπω ένα ενημερωτικό σημείωμα ανυπόγραφο, δεν το υπογράφει κανείς και αυτό το έγγραφο δεν ξέρουμε με ποιο διαβιβαστικό και πως μπήκε στη δικογραφία. Είναι ένα ενημερωτικό σημείο. Και εγώ μπορώ να το γράψω στο γραφείο μου αν θέλω.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: (Εκτός μικροφώνου)

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μην με διακόπτετε σας παρακαλώ πολύ.

Κύριε Πρόεδρε, βλέπω μια φωτογραφία η οποία φωτογραφία -ερωτήθηκε μάλιστα γι’ αυτό είπα να τη δω πρώτα και μετά να ερωτηθεί ο κ. Γιωτόπουλος- είναι μια φωτογραφία που δεν ξέρουμε πως βεβαιώνετε ότι αφορά την Κριστιάν, όπου με αυτό ως προϋπόθεση έγινε η ερώτηση.

Μια φωτογραφία μιας γυναίκας, χωρίς καμία υπογραφή, χωρίς καμία σφραγίδα, χωρίς κανένα διαβιβαστικό από το οποίο να προκύπτει ότι ζητήθηκε από ανακριτική Αρχή και πως εισήλθε στη δικογραφία. Εάν αυτό θεωρείται έγγραφο, το οποίο μπορεί να τίθεται υπόψη του δικού σας δικαστηρίου, αξιολογήστε το. Εγώ δεν το θεωρώ έγγραφο αυτό. Το θεωρώ ένα χαρτί, που γράφει κάποια πράγματα.

Ανυπόγραφα έγγραφα δεν διαβάζουν τα δικαστήρια και έγγραφα τα οποία δεν διαπιστώνονται πως μπήκαν στη δικογραφία. Θα το βγάλω μια φωτοτυπία να το έχω, όπως και το άλλο, αλλά αυτό εγώ ως διαδικασία, το θέτω υπό την κρίση σας και το θεωρώ ότι δεν είναι ορθό γιατί δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Εισαγγελεύς έχει τον λόγο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Έχω προτείνει να έρθει στο δικαστήριό σας να καταθέσει ο γραφολόγος της υπηρεσίας των εγκληματολογικών υπηρεσιών και εκεί επιφυλάσσομαι να τον ρωτήσω σχετικά.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Απαντάτε σε αυτό που είπα, αν αυτό εδώ είναι έγγραφο το ανυπόγραφο χαρτί που θέσατε;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Δεν το ξέρω. Θα τον ρωτήσω να μας πει.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σας λέω: καταγγέλλω ότι μπαίνει ένα ανυπόγραφο έγγραφο υπόψη του δικαστηρίου χωρίς υπογραφή, χωρίς διαβιβαστικό, χωρίς να προκύπτει πως αυτό το έγγραφο μπήκε στη δικογραφία.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Στο διάλειμμα θα το ρωτήσω και θα σας πω.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έπρεπε να ρωτήσετε πριν το προτείνετε να αναγνωστεί στο δικαστήριο. Τώρα θα ρωτήσετε που το καταγγέλλουμε εμείς;

Ανεγνώσθη το έγγραφο. Πως ανεγνώσθη χωρίς να υπάρχουν άλλα στοιχεία;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Να σας το δώσω.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως. Εγώ φωτοτυπία θέλω. Κρατήστε το. Αλλά πως ανεγνώσθη χωρίς αυτά τα στοιχεία. Ανυπόγραφο έγγραφο; Τι είναι αυτή η φωτογραφία; Πως προκύπτει ότι είναι της Κριστιάν; Πως μπήκε μέσα στη δικογραφία; Τι είδους έγγραφα διαβάζονται δηλαδή;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εντάξει κ. συνήγορε. Θα το δω. Κύριε συνήγορε, μην μας αποπαίρνετε;

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σας αποπαίρνω. Στο δικαστήριο απευθύνομαι. Είναι δυνατόν αυτά τα έγγραφα; Δηλαδή αύριο ήρθε κάποιο άλλο έγγραφο ανυπόγραφο....

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Εγώ να ρωτήσω κάτι τον κ. Γιωτόπουλο. Σηκωθείτε κ. Γιωτόπουλε αφού το θέλετε εσείς. Ας οξύνουμε από τώρα!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι δεν οξύνουμε τίποτα.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Ευθέως θα απαντήσετε όμως. Πως βρέθηκε στα χέρια σας τα στοιχεία αυτού του εγγράφου δηλαδή της πλαστής αδείας κυκλοφορίας.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το αγνοώ.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Τι αγνοείτε; Στα χέρια σας κατασχέθηκε.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ένας παλιός αντιστασιακός μου έφτιαξε αυτά τα χαρτιά. Αγνοώ πως τα έφτιαξε. Τον ήξερα από παλιά.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Τα έφτιαξαν άγνωστοι και σας τα έφεραν.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τον ήξερα από παλιά και μου έφτιαξε αυτά τα χαρτιά.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Δηλαδή κάποιος άγνωστος, είπε θα σας φτιάξω...

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι άγνωστος. Τον ήξερα από τη Δικτατορία που έκανε αυτές τις δουλειές. Αλλά δεν ξέρω πως είναι. Εγώ χτύπησα με τη γραφομηχανή τα στοιχεία πάνω. Τη γραφομηχανή την κρατούσα σπίτι μου. Είναι αυτή που έδωσα τα στοιχεία και μου το έφτιαξε και τα χτύπησα πάνω.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Τι σας έφτιαξε ποιος;

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όλο αυτό το χαρτί και μου χτύπησε τα στοιχεία.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Έχετε κάποια εξήγηση γιατί αυτά τα οποία βρέθηκαν στις γιάφκες είναι αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτεί η άδειά σας αυτή; «Σκευωρία›! Ξέρω, η απάντηση είναι αυτή.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σας είπα ότι αυτά τα πράγματα φτιάχτηκαν το ’76 στο εξωτερικό. Πως βρέθηκε σφραγίδα μέσα εκεί;

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Αφού έχει ημερομηνία το ’96 η ταυτότητά σας.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το ’76 έχει φτιαχτεί. Τι λέμε τώρα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Που είναι αυτό το χαρτί; Να το δούμε είναι ισχυρισμός σοβαρός.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΄96 λέμε τώρα; Μα τι λέμε τώρα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γι’ αυτή την έκθεση που διαβάσαμε προηγούμενα.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι αυτή τη στιγμή αυτό να κριθεί; Αφήστε να διαβάσω κι εγώ την έκθεση που ήρθε να ενημερωθώ και θα το συζητήσουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι σοβαρό αυτό που λέτε.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή καταγγέλλω το έγγραφο ερωτάται ως απολογία από τον κ. Εισαγγελέα. Εγώ άλλο είπα. Εγώ είπα ότι μπήκε ανυπόγραφο έγγραφο στη δικογραφία και εις απάντηση ερωτάται ο κατηγορούμενος πριν την ώρα του;

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Πως βρέθηκε –λέω- στα χέρια του.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σας απάντησε και θα έρθει η ώρα της απολογίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πότε κ. Γιωτόπουλε συμπληρώσατε αυτό το έγγραφο ;

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιο έγγραφο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Της άδειας οδήγησης. Το ’76;

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό πρέπει να είναι γύρω στη δεκαετία του ’80. Αλλά το πρώτο, είναι το ’76 και είμαι σίγουρος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάντως με τη γραφομηχανή –λέτε- συμπληρώσατε. Είναι η Olympia.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή την είχα σπίτι μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μήπως είναι πιο καινούρια από το ’86 αυτή η μηχανή. Γιατί πολύ καινούρια τη βλέπω.

Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η μηχανή αυτή είναι πολύ παλιά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δέχομαι αυτό που λέτε. Λέτε είναι παλιά μηχανή, τελείωσε. Δεν υπάρχει θέμα.

Η κα Τσόλκα έχει τον λόγο.

Ο. ΤΣΟΛΚΑ: Ως προς την καταγγελία την οποία διατύπωσε, το περιεχόμενό της βεβαίως είναι απολύτως αόριστο, θέλω συγκεκριμένα να ρωτήσω: προβάλλει ένσταση επί της ανάγνωσης του συγκεκριμένου σημειώματος; Διότι γνωρίζει ότι η έννοια του εγγράφου, δηλαδή αναγιγνώσονται στην ποινική δίκη έγγραφα, τα οποία είναι και άκυρα ακόμη. Μόνο εάν τα προβάλλει ως πλαστά. Προβάλλει συγκεκριμένα σήμερα το συγκεκριμένο σημείωμα ο κ. Χρυσικόπουλος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι αξιοπιστία να δώσετε σε αυτό το έγγραφο, είπε ο άνθρωπος.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν διερευνήσετε ότι προσκομίζει άκυρα έγγραφα ας σας το πει και ας τα αξιολογήσετε. Εάν η εισαγγελική Αρχή αποδέχεται ότι προσκομίζει άκυρα έγγραφα και ζητά άκυρα έγγραφα να αναγνωστούν από το δικαστήριό σας, ας το πει, αναγνώστε τα και αξιολογήστε τα με το 177.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ¶λλο το ένα, άλλο το άλλο.

Ο. ΤΣΟΛΚΑ: Κύριε συνάδελφε εγώ δεν είπα ότι το συγκεκριμένο σημείωμα είναι άκυρο.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ λέω ότι ό,τι έρχεται από την εισαγγελική Αρχή, πέραν του χρόνου, πρέπει να έρχεται υπογεγραμμένο σαν πληροφορία, να ξέρουμε ποιος το λέει, να ξέρουμε πως μπήκε στη δικογραφία, να μας τίθεται εγκαίρως υπόψη, να μπορούμε να απαντήσουμε.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Λίγο χρόνο ζήτησα.

Ο. ΤΣΟΛΚΑ: Δεν είπα ότι το συγκεκριμένο σημείωμα είναι έγκυρο ή άκυρο. Ως άκυρο ένα έγγραφο μπορεί να θεωρηθεί όταν δεν φέρει βέβαια χρονολογία κατά τον Ποινικό Κώδικα, ή όταν δεν φέρει την ημερομηνία ή την υπογραφή. Επί αυτού ομιλώ. Είναι πολύ γνωστό, όλα τα δικαστήρια, η νομολογία έχει εκφραστεί με πάγια θέση επί των εγγράφων, ακόμη κι αν δεν φέρουν υπογραφή ή ημερομηνία, αναγιγνώσονται ως έγγραφα στην ποινική δίκη και αξιοποιούνται βεβαίως. Εκτός εάν έχει προβληθεί ένσταση περί πλαστότητας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι αλλά λέει και ο κ. Χρυσικόπουλος τι αξιοπιστία θα δώσουμε σ’ ένα έγγραφο, που δεν ξέρουμε ποιος το έφτιαξε. Αλλά αυτό όμως είναι στο στάδιο της αξιολόγησης. Γι’ αυτό ο άνθρωπος δεν αντέλεξε να το διαβάσουμε. Νομίζω ότι έτσι τέθηκε ο ισχυρισμός. Δεν είπε ο κ. Χρυσικόπουλος μην το διαβάσουμε.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η νομολογία είναι γνωστή για τα άκυρα έγγραφα. Τη γνωρίζουμε. Ασχέτως αν είναι ορθή ή όχι και επί του δεοντολογικού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όταν λέμε έγγραφο, βέβαια με την έννοια του εγγράφου του Ποινικού Δικαίου είναι να φαίνεται ποιος είναι ο εκδότης. Διότι αλλιώς, τι έγγραφο είναι άμα δεν προκύπτει από κάπου ο εκδότης. Δεν σημαίνει να υπάρχει υπογραφή. Αλλά να προκύπτει από κάπου ο εκδότης.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εδώ δεν προκύπτει ούτε εκδότης κ. Πρόεδρε. Αλλά θα δούμε πως είναι.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Εγώ βρήκα αυτό το σημείωμα στη δικογραφία μαζί με όλα τα χαρτιά τα οποία σας θέτω υπόψη και είμαι υποχρεωμένος να σας τα θέσω υπόψη σας. Το πως θα το εκτιμήσετε εσείς, είναι δική σας δουλειά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομίζω είναι σε άλλο στάδιο. Εγώ το σημείωμα πάντως.

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ούτε πως μπήκε στη δικογραφία κ. Πρόεδρε. Διαβιβαστικό, πως μπήκε στη δικογραφία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν έχει ένδειξη του εκδότη, ούτε του αποστολέα, ούτε τίποτα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ζήτησα λίγες ώρες προθεσμία να απαντήσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα απαντήσετε. Αλίμονο! Δεν θα σας δοθεί η ευκαιρία να απαντήσετε;

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε είναι μια έκθεση που έχει γίνει σε μια από τις γραφομηχανές ή στη γραφομηχανή που βρέθηκε στη Πάτμου αν δεν κάνω λάθος, μια Olympia και από την έρευνα που έχει γίνει την επιστημονική αξιολόγηση εδώ, έχουν καταλήξει ποιες προκηρύξεις έχουν γραφτεί με τη συγκεκριμένη αυτή γραφομηχανή. Γενικό έγγραφο αλλά εν πάση περιπτώσει να αναγνωστεί κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουν αναλάβει οι άνθρωποι. Λέει ότι εκείνοι κι εκείνοι. Αναγνώστηκε αυτό.

Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, μου επιτρέπετε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι κ. Παρασκευόπουλε. Βεβαίως.

Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Ξαναδιαβάζω πάλι γιατί πραγματικά μου έκανε εντύπωση αυτό. Είπαμε στην αρχή ότι δεν θα αναγνώσουμε ακριβώς ούτε τα διαδικαστικά.

Εδώ λοιπόν με το 364 -το ξαναδιαβάζω να δω κι εγώ μήπως δεν έχω καταλάβει καλά τι ανεγνώστη- στο ακροατήριο διαβάζονται οι εκθέσεις των δικαστικών υπαλλήλων που συντάχθηκαν σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους, καθώς και τα υπόλοιπα έγγραφα που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας και δεν αμφισβητήθηκε η γνησιότητα τους. Αν χρειάζεται κάποιος από τους μάρτυρες ή τους κατηγορούμενους να αναγνωρίσει ένα έγγραφο ή πειστήριο, πρώτα το επιδεικνύει σ’ αυτόν.

Εδώ λοιπόν πράγματι ανεγνώστη ένα έγγραφο που όχι απλώς αμφισβητείται η γνησιότητα του, αλλά όπως πολύ ορθά παρατήρησε ο κ. Χρυσικόπουλος δεν γνωρίζουμε τι είναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι μετέωρο, δεν είπαμε; Δεν θα το λάβουμε υπόψη καθόλου εν ανάγκη.

Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Να φέρουμε κι εμείς περιοδικά, εφημερίδες, έγγραφα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εν ανάγκη δεν θα το λάβουμε υπόψη, αλλά και εφημερίδες απ’ ότι ξέρω δεν τις διαβάζουμε.

Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Μου έκανε εντύπωση για το θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όλα κάνουν εντύπωση και πολύ καλά έκανε και προέβαλε την αντίρρηση του. Είπε όχι αντίρρηση στην ανάγνωση, αλλά είπε να μην ληφθεί υπόψη. Εντάξει κ. Παρασκευόπουλε.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Έκθεση γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ήθελα να σας παρακαλέσω να το πάρω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλετε αυτό που διάβασα τώρα;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως κ. Εισαγγελεύ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ευχαριστώ.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Υπάρχουν δύο εκθέσεις που αναφέρονται στο εξής αντικείμενο είναι χωριστά για την Πάτμου και τη Δαμάρεως και έχει γίνει συσχέτιση των πλαστικών σωλήνων που βρέθηκαν κομμένοι εκεί, με συγκεκριμένες πράξεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα το διαβάσουμε.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκονται:

1. Έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης πειστήρια που προέρχονται από την έρευνα του 1ου ορόφου πολυκατοικίας Δαμάρεως 73

2. Έκθεση 14 κομματιών οδού Πάτμου – Εξέταση πειστηρίων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη αξία αυτό το πράγμα. Τα ίδια λέει για όλα, ότι το ένα κόβεται μετά το άλλο. ¶λλο κ. Εισαγγελεύς;

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Υπάρχει μια έκθεση εξέτασης των όπλων και των πυρομαχικών τα οποία βρέθηκαν στην οδό Πάτμου. Συνοδεύεται επίσης από ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών που τα θέτω υπόψη σας και στην έκθεση αυτή, πλην της περιγραφής που γίνεται και της αξιολόγησης, προσδιορίζεται ποιο όπλο χρησιμοποιήθηκε σε ποια ενέργεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να το διαβάσουμε.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης των όπλων και των πυρομαχικών τα οποία βρέθηκαν στην οδό Πάτμου

2. Επιδεικνύονται φωτογραφίες

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει μια αντίστοιχη έκθεση και 13 φωτογραφίες από το ευρήματα της Δαμάρεως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να δούμε τί μπορούμε να βρούμε από εδώ μέσα. Όπλα είναι και τα ευρήματα της Δαμάρεως.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Έκθεση από τα ευρήματα της Δαμάρεως – Φωτογραφίες

2. Έκθεση εργαστηριακής και γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης από τους Αστυνόμους κ.κ. Μακρή, Αγγελόπουλο, Κρέζια, Πάσχο – Συμπεράσματα

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχω παρακαλέσει όλα αυτά τα θέματα επειδή είναι για μένα σημαντικά, όπως επίσης και το θέμα που έχει προβάλλει η πλευρά της υπεράσπισης είναι εξίσου σημαντικό, την Παρασκευή που έχετε ορίσει να έρθει από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών ένας Αστυνόμος ο οποίος να τα διασαφηνίσει αυτά τα πράγματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν μπορούν αυτοί να μας τα πουν που θα συνοδεύουν τα πειστήρια; Αν χρειαστεί θα τους εξετάσουμε, αλλά πρώτα θα τα δούμε τα πειστήρια μόνοι μας.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Πέρα από τα πειστήρια και αυτά τα θέματα γραφολογίας τα οποία είναι τόσο σημαντικά και αφορούν και τον κ. Γιωτόπουλο αλλά και το έγγραφο αυτό, το σημείωμα, ήθελα να πω την Παρασκευή να έρθει και ο κ. Μακρής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Μακρής;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ο γραφολόγος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί πέρασε και ο Αρχηγός από εδώ πέρα. Να μην κάνουμε καμία παρανόηση. Φέρτε τον εδώ και άμα χρειαστεί θα τον εξετάσουμε. Δεν υπάρχει θέμα. Δεν αντιλέγουμε εμείς. Πρώτα τα διαβάζουμε, πρώτα τα βλέπουμε και μετά βλέπουμε αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται. ¶λλωστε Εισαγγελεύς είστε, μπορείτε να προτείνετε μάρτυρες οποιαδήποτε στιγμή. Φέρτε τον εσείς.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Εξέταση ψηφιακών πειστηρίων από τους Υπαστυνόμους κ.κ Αγγελόπουλο και Πάσχο – Συμπεράσματα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τέλος πάντων, δεν μας αφορούν αυτά κ. Εισαγγελεύ, τα επισκοπούμε. Έχουν μέσα φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή κτλ.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Υπάρχει μια έκθεση πραγματογνωμοσύνης για κάποιο έγγραφο που βρέθηκε στο σπίτι της κας Πεϊνώ που είναι αρνητικό, θα το δείτε και τα ψηφιακά έγγραφα στο σπίτι του κ. Ψαραδέλλη που επίσης είναι αρνητικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάτι είπε ο κ. Ψαραδέλλης, «απ’ το παιδί μου είναι τα χαρτιά›, έτσι είπε.

Θ. ΨΑΡΑΔΕΛΛΗΣ: (εκτός μικροφώνου).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το παιδί δεν μπορεί να αξιοποιήσει την εργασία του. Μήπως μπορούμε εμείς να δώσουμε ένα αντίγραφο; Διότι και σε ψηφιακή μορφή δίνονται και σε όλα. Γιατί να μη δώσουμε στην κοπέλα να κάνει τη δουλειά της; Κάνετε ένα αίτημα σας παρακαλώ.

(διαλογικές συζητήσεις)

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται

1. Έκθεση για τα αποσταλλέντα ψηφιακά πειστήρια

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να θέσω υπόψιν του Δικαστηρίου σχετικά με το πειστήριο 466, αφορά στον κ. Κωνσταντίνο Καρατσώλη, επιφυλασσόμενα να προσκομίσουμε αντίγραφο από δικογραφία από την οποία προκύπτει ότι πρόκειται για αποτυπώματα τα οποία βρίσκονται σε τρία φύλλα λεπτής λαμαρίνας.

Επιφυλασσόμεθα να προσκομίσουμε αντίγραφο από δικογραφία που είχε σχηματιστεί στο Α.Τ. Μεταμόρφωσης από τη οποία προκύπτει ότι είχε διαπραχθεί κλοπή από τυπογραφείο της Μεταμόρφωσης στο οποίο εργαζόταν ο κ. Καρατσώλης οπότε επιφυλασσόμεθα κατά την επίδειξη των πειστηρίων να προσκομίσουμε αντίγραφο από τη σχετική δικογραφία και βεβαιώσεως από την οποία να προκύπτει η κλοπή την οποία σας αναφέρω.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Αυτό μ’ ενδιαφέρει. Ο κ. Καρατσώλης εργαζόταν σε τυπογραφείο;

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Καρατσώλης εργαζόταν σε τυπογραφείο και για τα τρία φύλλα λαμαρίνας στα οποία και αναφερόμαστε για το πειστήριο 466, πρόκειται για τυπογραφική λαμαρίνα, τυπογραφικούς τσίγγους και από τη σχετική δικογραφία προκύπτει ότι είχαν κλαπεί τσίγγοι από το τυπογραφείο στο οποίο εργαζόταν ο κ. Καρατσώλης εκείνο το διάστημα, το διάστημα κατά το οποίο εργαζόταν.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Υπάρχει δικογραφία;

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει δικογραφία στο Α.Τ. Μεταμόρφωσης, απλώς αναμένουμε από κει κάποιο διαβιβαστικό προκειμένου να μας δοθεί αντίγραφο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Πότε έγινε αυτή η δικογραφία;

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή τα έγγραφα κ. Εισαγγελέα, περιμένουμε από το Α.Τ. Μεταμόρφωσης να μας διαβιβαστούν αντίγραφα από τη δικογραφία.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Πότε έγινε;

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τον ακριβή χρόνο δεν τον γνωρίζω αυτή τη στιγμή αλλά σας λέω επιφυλασσόμεθα να προσκομίσουμε όλα τα σχετικά έγγραφα και όλα τα σχετικά αντίγραφα από τη δικογραφία. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από εμάς και έχει γίνει αίτηση από τον παθόντα, από τον τυπογράφο, τον κ. Μαστραντώνη, οπότε αναμένουμε από εκεί να λάβουμε εμείς αντίγραφα της δικογραφίας. Απλά σας το αναφέρω για να μην μπείτε στον κόπο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: (εκτός μικροφώνου)

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δε γνωρίζω αυτή τη στιγμή τη δικογραφία, απ’ όσο μπορώ να ξέρω μέσα στη δικογραφία δεν υπάρχουν στοιχεία που να αφορούν στον κ. Καρατσώλη. Απλώς επιφυλάσσομαι να σας τα προσκομίσουμε κατά την επίδειξη των πειστηρίων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όποτε βρεθεί θα μας φέρετε εδώ πέρα ό,τι εντοπιστεί, αλλά δεν ξέρω αν αυτό ωφελεί τον δικό σας, δεν τον ωφελεί....

(διαλογικές συζητήσεις)

Κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Στον κ. Γιωτόπουλο τον οποίο εγώ εκπροσωπώ δεν προσθέτουν απολύτως τίποτα νεώτερο απ’ ότι έχει υπάρξει με τις παλιές. Ούτε ένα νεώτερο, είναι θέμα όμως δικονομικής τάξης. Από κει και πέρα, επί της ουσίας δεν προσθέτουν τίποτα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ξέρετε, αυτά, είναι «παρθένα› θέματα, δεν υπάρχει πουθενά νομολογία, εγώ τα έψαξα όλα, ούτε και κάποιος παίρνει μια επιστημονική θέση με σαφήνεια να πει ναι ή όχι. Νομίζω ότι το μόνο κώλυμα θα είναι από τη σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αφού κρατά μια μέρα η δίκη, κ. Εισαγγελεύ μου φέρνεις σήμερα τα καινούργια στοιχεία; Πότε εγώ να προλάβω να τα επεξεργαστώ; Όταν όμως κρατά 3-4 μήνες ακόμα η δίκη είναι δύσκολο να το πει κανένας.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται :

1. Έκθεση γραφολογικής εξέτασης εγγράφων που ανευρέθησαν στο κρησφύγετο επί της οδού Πάτμου 84

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τί λέει αυτό τελικά για να καταλάβω κι εγώ;

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Ουσιαστικά ταυτοποιεί κάποιες προκηρύξεις αόριστα, δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τις έχουν παραδεχτεί οι άνθρωποι μόνοι τους.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Στην επόμενη εξετάζονται τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στην οδό Αιγιαλείας στον Κολωνό. Είναι το εργαστήριο του κ. Σάββα Ξηρού. Εκεί λοιπόν προσδιορίζονται ως γραφολογικά ενδιαφέρουσες τρεις κύριες γραφές και υπάρχει και το συμπέρασμα, χωρίς να προσδιορίζεται ποιος είναι διότι δεν υπήρχαν αντίστοιχα δείγματα γραφής, ότι η πρώτη γραφή που βρίσκεται σε ένα μπλοκ επιταγών και σε υπόλοιπα της Αιγιαλείας έχει βρεθεί και σε έγγραφα στην Πάτμου και σε έγγραφα στη Δαμάρεως και σε έγγραφα σε κάποιο σπίτι στην Ικαρία, στο σπίτι ενός λογιστή. Η δεύτερη γραφή δεν βρίσκεται σε κανένα έγγραφο της Δαμάρεως ή της Πάτμου ή οπουδήποτε αλλού. Αυτά είναι τα συμπεράσματά της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τα διαβάζουμε λοιπόν.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Έκθεση γραφολογικής εξέτασης εγγράφων που ανευρέθησαν στο διαμέρισμα της οδού Αιγιαλείας στον Κολωνό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουμε άτι άλλο; Έχουμε συγκριτική εξέταση.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Συγκριτική εξέταση

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε με συγχωρείτε, οι γραφολογικές εξετάσεις είναι πολύτιμα στοιχεία. Αν κ. Πρόεδρε τον είχαμε τώρα εδώ, θα μας έλεγε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν τα καταλαβαίνουμε; Τα καταλαβαίνουμε πολύ καλά κ. Εισαγγελεύς.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εγώ προσωπικώς δεν έχω την ίδια αντίληψη. Καταλαβαίνω πολλά πράγματα αλλά επαναλαμβάνω και πάλι και κάνω πρόταση στο δικαστήριο να έρθει ο συνάκτης ο κ. Μακρής ο αστυνόμος να δούμε την κατάθεση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είπατε ότι θα τον φέρετε την ημέρα εκείνη;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Και τώρα κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα; Που να τον βρω εγώ τώρα;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Πάρτε απόφαση κύριοι Δικαστές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα κάνουμε διπλή δουλειά θα τα διαβάσουμε δυο φορές. Είναι γραφή του Ξηρού. Αν παραδέχεται ο κ. Ξηρός ότι είναι δικά του αυτά, τι μπορεί να προσθέσει;

Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είπαμε για όσα προβλήματα ανακύπτουν που αφορούν κάποιους κατηγορουμένους θα πρέπει να είναι οι συνήγοροί τους εδώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Που είναι ο κ. Αγιοστρατίτης; Εδώ ήταν.

..........: Βγήκε έξω. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό δεν είναι η ημέρα σήμερα για να πει κανείς. Επίσης μόλις τελειώσετε θέλω να δω αυτό το PIN 57 που αναφέρθηκε για το Χριστόδουλο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Και που βρέθηκαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα δεν λέει εδώ που βρέθηκαν; Λέει ότι βρέθηκαν στης κας Ρομέρο το σπίτι.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Δεν είναι μόνο αυτά. Ένα σωρό είναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βγήκε μια στιγμή έξω ο κ. Αγιοστρατίτης, μην μιλάτε καλύτερα. Θέλω να είναι εδώ.

Χ. ΞΗΡΟΣ: (Εκτός μικροφώνου) Ότι βρέθηκε χειρόγραφο δικό μου στο σπίτι του αδελφού μου.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Αυτό λέμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είπαμε τίποτα. Κανένας δεν λέει.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε και πάλι παρακαλώ να έρθει ο κ. Μακρής να δώσει διασαφήνιση γραφολογίας στα θέματα αυτά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι λέει η Πολιτική Αγωγή; Εσείς έχετε αντίρρηση;

Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Να έρθει, να κληθεί αλλά να ξέρουμε. Όχι τώρα που λέει σε μια ώρα να έρθει. Λείπουν όλοι.

Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Η διαδικασία που γίνεται αντίκειται στην επίσπευση της δίκης. ¶μα μπλέξουμε και με μάρτυρες υπεράσπισης και λένε όσα έλεγαν και οι πρώτοι, θα τελειώσουμε τα Χριστούγεννα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν έχουμε ενδείξεις για Χριστούγεννα.

Σ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ: Έχω να σας πω το εξής: άκουσα την απόφασή σας. Βεβαίως αυτή η τελευταία απόφασή σας ότι σε όλο το διάστημα της διαδικασίας τεχνικές, πολύπλοκες εκθέσεις οι οποίες ενδεχομένως μπορούσαν να ήταν έτοιμες στην αρχή και να τεθούν στον κατηγορούμενο, εμείς τις παίρνουμε υπόψη και τις αναγιγνώσκουμε, έχει μια μεγάλη συζήτηση.

Σε μια παρόμοια δίκη -και θα ψάξω να βρω αυτή την υπόθεση Μαζοκόπου νομίζω ήταν- εκεί μας έφεραν στη διάρκεια της διαδικασίας ένα ντοσιέ με νεότερα τεχνικά στοιχεία από τα ευρήματα. Κάναμε μια μεγάλη συζήτηση και καταλήξαμε να μην τα αναγνώσουμε για να έχουμε ήρεμη και ήσυχη τη διαδικασία με αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει μπροστά.

Εσείς πήρατε την απόφασή σας και εγώ λέω το εξής: πρέπει να μπει μια τάξη, θα γίνει η ανάγνωση όλων των εγγράφων, θα δοθούν σε ό,τι δεν υπάρχει στη δικογραφία που είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε αντίγραφα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τα έχουν πάρει όλα.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Έχουν δοθεί εδώ και 10 μέρες.

Σ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ: Σ’ ένα εύλογο χρόνο θα πείτε την τάδε ημέρα προσδιορίζεται, εάν δεχτείτε το αίτημα του κ. Εισαγγελέα, να έρθουν οι τεχνικοί για τα γραφολογικά θέματα, την τάδε μέρα να έρθουν οι τεχνικοί για τα θέματα των όπλων και την τάδε μέρα για τα αποτυπώματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοντεύουμε Ιούλιο κ. Εισαγγελέα!

Σ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ: Αλλά να πούμε σήμερα «θα φέρω τον τεχνικό› και εγώ θέλω κάποιον για τα γραφολογικά.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Αύριο κ. συνήγορε.

Σ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ: Να τα πείτε μέρα. Την τάδε μέρα, την τάδε μέρα γι’ αυτά τα ζητήματα, αφού θα έχετε αναγνώσει τα έγγραφα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αφού τα έχουμε αναγνώσει. Αυτό είπα κι εγώ.

Σ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ: Δέστε λοιπόν πότε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αύριο το πρωί θα είναι εδώ ο κ. μάρτυς.

Σ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ: Και χωρίς πολύ βιασύνη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αλλά θα τα διαβάσουμε αυτά τώρα.

(Διαλογικές συζητήσεις)

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν τα δικαιώματά τους. Που βρέθηκαν.

Σ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ: ¶ρα κανονίστε να υπάρχει μια σειρά και να ξέρουμε τι συζητούμε, αύριο με ποιους τεχνικούς, μεθαύριο με ποιους και μετά με τους άλλους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Διαβάζει):

«Η γραφή του Χριστόδουλου Ξηρού σε αυτά τα έγγραφα, οι λοιπές ομαδοποιημένες πειστήριες γραφές δεν αποδόθηκαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Από την περαιτέρω συγκριτική εξέταση των πειστηρίων γραφών το αρχείο εκκρεμών υποθέσεων δεν θεμελιώθηκε γραφολογικός συσχετισμός›

Είναι αυτά τα χαρτιά που βρήκαν στο σπίτι της κας Ρομέρο και αυτά συνδέονται επίσης, είναι τα σχετικά αυτής της έκθεσης. Αυτά είναι. Τα έχετε πάρει, τα έχετε δει. Σημειώματα υπήρχαν. Δεν είπαμε ότι είναι κάτι που ενοχοποιεί κανέναν αυτό.

(Διαλογικές συζητήσεις)

Σ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε έχουν μεγάλη σημασία για την περιγραφή όλης της κατάστασης και των σχέσεων των ανθρώπων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν ήταν κατασκευές που λένε μερικοί θα τα είχαν φτιάξει όλα ενοχοποιητικά.

Σ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ: Είναι μεγάλη γενίκευση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ δεν κάνω καμιά γενίκευση. Λέω η λογική πρέπει να δουλεύει πριν από το νόμο. Πρώτα ήρθε η λογική, ο λόγος του νόμου έχει ενσωματωθεί στο νόμο. Έχει τη λογική του.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε είναι από τη λεωφόρο Ιωνίας και νομίζω ότι έχει σχέση με το σπίτι του Χριστόδουλου.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Περιγραφή εξέτασης πειστηρίων

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Και για τον Τζωρτζάτο.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Περιγραφή εξέτασης πειστηρίων