Πολιτική
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Αραιές νεφώσεις στη Νότια Ελλάδα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) κατά τόπους πιο πυκνές με παροδικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά απο 16 έως 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, στη Νότια Ελλάδα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που παροδικά θα ειναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα βροχής στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο πρόσκαιρα πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.